Uvod u farmaciju

Started by M^i^M^a, 04-10-2006, 09:44:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nasty girl

Hulio definitivno ce biti tako kao sto kazes....ali ne donosi prerano zakljucke....jos uvek ima nade... :happy:

a sto se tice biologije i  nama je bila jednosemestralni ispit i prakticni je sluzio kao uslov za izlazak na pismeni...tako da mislim da se biologija nije uopste promenila....

dosta o biologiji u ovoj temi.... :police:

pipi_duga_carapa

Quote from: hulio_salinasima li nade da ce nam neko nekad skratiti gradivo posle kolokvijuma?
ja koliko sam shvatila to zavisi od profesora ... da li te oslobadja tog dela pitanja na ispitu ili ne ...
e sad ... problem je u tome sto su prakticno nama ti kolikvijumi obavezni i nose nam poene ... i jednostavno moras da ih polazes ... mozda nas ne oslobadja zato sto spada u predispitne obaveze? mada nema neke logike posebne ... ?:

hulio_salinas

e sto se tice ovog predmeta, mogu da prihvatim da nam kolokvijum ne brise gradivo... ovaj predmet slusamo mesec i po dana...

a sta cemo sa onim predmetima koje cemo duze slusati... sta ce biti sa obimnijim... da li ce nam Bolonja olaksati studiranje ili ce se samo zvati drugacije, a u sustini biti isto?

pipi_duga_carapa

Quote from: hulio_salinasa sta cemo sa onim predmetima koje cemo duze slusati... sta ce biti sa obimnijim...
p uzmi u obzir da su nam strucne predmete - tipa ft-a, fh-a, gnozije ... iseckali na delove, tj imamo ih jednosemestralno po jedan deo od 2-3 ... a stariji studenti su sve to polagali odjednom, tj kao jedan predmet (;
a i nijedan predmet nam nije preobiman, s obzirom da su jednosemestralni - zamisli da su dvosemestralni kao sto su bili (;
naravno da se mora uzeti u obir da mi imamo i vise predmeta ... i da ne smemo ni jedan da prenesemo i jos tako neke cinjenice ... ali ima + koliko i - strana ...

no ... ovo je offtopic

hulio_salinas

ljudi, sutra je kolokvijum... videcemo kako ce farmaceuti u buducnosti prihvatiti ovaj novi predmet...

drzite nam palceve...

pereca

Studenti su trazili da svaki kolokvijum bude "oslobadjajuceg tipa", ali nazalost nisu svi prihvatili taj predlog.
Ostaje na institutima da se pojedinacno odluce po ovom pitanju.
Ni ja ne razumem zasto im to toliko znaci. Ako smo naucili za taj kolokvijum, zar nismo postigli cilj? Mislim, naucili smo!

hulio_salinas

@nasty me je zamolila da vam napisem kakva su bila pitanja:

bila su sva ona sa predavanja. nista nije bilo nepoznato. sve sa slajdova. na mom papiru je bio jedno dvosmisleno pitanje, a i ostali kazu da su imali takvih pojva. u sustini nista tesko, sa tom malom zackoljicom. mislim, nije tesko onome ko je ucio. ali ni onome ko nije, posto je samo 12 poena potrebno za prolaznu ocenu. svako ko je samo prisustvovao (inace obaveznim) predavanjima mogao je skrpiti 12 komada.

neki su dobili na papiru 2 ista pitanja. to nije problem ako se zna odgovor, ali ako neko ne zna odgovor, odose 2 poen ni na sta...

ali sve u svemu, dobro je proslo... tako i ostali kazu, nemojte misliti da je samo meni lepo, krasno i bajno...    8)

toliko o tome...

pereca

Eto zasto treba ici na predavnja  :wink:

Bred

Pa ja bas tako nisam cuo al ajde... Bilo je veoma mnogo dvosmislenih pitanja a studentima i dalje nije jasno prezentovao da li im se tak kolokvijum racuna u bilo sta ...

hulio_salinas

@jecka (pereco) tako je...

bas pored mene je sedeo kolega koji nista nije pipnuo (tako je rekao), ali je bio na svim predavanjima... kada se zavrsio kolokvijum i kada je cuo da je 12 minimum, rekao je: "Pa sto se onda je brinem?"   :hm

generalna ocena je da je bilo potrebno samo iscitati predavanja, koja su vec bila negde urezana i to je to...

vecina kolega je u toku dana spremila kol... i niko nije nezadovoljan... barem koliko sam ja stekao utisak... mozda se varam... ostali ce reci svoje impresije...

============

@bred kod mene je bilo jedno dvosmisleno... napisao sam sta sam cuo... nisam mogao videti svaki test...

kolokvijum se racuna u zavrsnu ocenu sa maximalnih 18 a min 12 poena od 100 koji cine 1 predmet... to je na prvom predavanju sve lepo objasnjeno...

pereca

Uskoro cemo dobiti primerak kolokvijuma, kao i statistiku rezultata. Pa cemo analzirati.
Dvosmislenih pitanja ne bi trebalo da bude, pa cemo videti sta cemo sa tim.
I nacin bodovanja bi uskoro trebao da bude precizno definisan i dostavljen Komisiji za pracenje reforme.

Mada, ako vecina studenata smatra da je kolokvijum bio ok, to je vec nesto.

pipi_duga_carapa

e da, to sa istim (identicnim) pitanjem i istim ponudjenim odgovorima je stvarno bzvz ... jer moze neko da zna sve ostalo sem toga i to da mu onda oduzme 2 poena ... bzvz ...

Quote from: perecaEto zasto treba ici na predavnja ;)
e jeste (; bas dosta znaci ((; mislim ako uspes da se skoncentrises na predavanje ... a ne samo na puko prepisivanje ...

Quote from: hulio_salinasgeneralna ocena je da je bilo potrebno samo iscitati predavanja, koja su vec bila negde urezana i to je to...
otprilike tako nekako ...

Quote from: hulio_salinas@bred kod mene je bilo jedno dvosmisleno...
i kod mene ... i to mozda nije bas dvosmisleno nego nije do kraja definisano ... tako nekako (8

Quote from: hulio_salinaskolokvijum se racuna u zavrsnu ocenu sa maximalnih 18 a min 12 poena od 100 koji cine 1 predmet... to je na prvom predavanju sve lepo objasnjeno...
da, ona je jedna od profesorki koja je detaljno objasnila sve sto se tice tih poena i ostalih 'cuda' (8
cak nam je rekla koju ocenu donosi koliki br poena ...

i da ... odbrana domaceg nije tako strasna (8
poz

hulio_salinas

danas je profesorka citala tacne odgovore...

opsta slika je da nema nezadovoljnih... mozda ima nekog ko je plakao izpod klupe pa ga nisam mogao videti, ali ostali su bili ok...

profesorka se ponovo vratila na pricu sa prvog predavanja i ponovo objasnila sve oko bodovanja....

novina je da se i oni testovi vaze iako je rekla da nam se to ne ocenjuje i sluzi samo da bismo se spremili...

takodje je rekla da nema "ciscenja gradiva" posle kolokvijuma, jer to sluzi samo da bismo mi redovnije ucili... kada smo joj rekli da iz drugih predmeta "cistimo", prof je rekla samo produzila dalje neobaziruci se...

u sustini to je to...

Bred

Molim perecu da kad dobije tekst tog kolokvijuma sa sve tacnim odgovorima da postavi toovde na forumu da sve kolege studenti i profesori vide kakva su pitanja , a jos gore, i odgovori trazeni od studenata. Ja sam zgranut. Bas sam ljudski ismejao kada sam cuo kakava su pitanja i odgovori postavljeni.

jeca87

Sla¾em se da nije bilo preterano te¹ko, ali ja ba¹ i nemam informaciju da su ljudi sjajno uradili... naprotiv...