Statistika u farmaciji

Started by hulio_salinas, 19-02-2007, 08:09:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Bojana 153

Zeznula sam 4 (nadam se da je to sve) i sad se nerviram do ponedeljka...    :ball2:

hulio_salinas

Jedno teorijsko netacno. I onaj jedan zadatak netacan.

Sad gledam resenja i ne mogu da verujem kako su uradili 8. zadatak za trecu grupu. Ne moguce je uraditi zbog onog vrednosti "t". Vrednost "t" zavisi od a(alfa) i od N. A mi treba da izracunamo N, koje se takodje nalazi u formuli. Bukvalno imamo 2 nepoznate.

Ne znam. Samo da prodjem. Ostalo je nebitno...

lane

Онај 8. задатак у трећој групи је невероватно глуп!
Замењују Н-1 са познатим Н, а онда рачунају непознато Н... :hmm

Поред тога сам погрешила 3 теоријска, зато што сам погрешно научила нешто из теорије... :wall:

zabica

Quote from: hulio_salinas on 18-04-2007, 06:02:59

tako je...

meni je kd jednog zad za ver 95% z=1,65. njima je drugacije, a koliko znam uvek smo na vezbama ovako radili  :roll: valjda ce da mi priznaju taj...imam 7 ili 8 tacnih. to je dosta  :hm

Loptica

Quote from: hulio_salinas on 18-04-2007, 06:02:59

Sad gledam resenja i ne mogu da verujem kako su uradili 8. zadatak za trecu grupu. Ne moguce je uraditi zbog onog vrednosti "t". Vrednost "t" zavisi od a(alfa) i od N. A mi treba da izracunamo N, koje se takodje nalazi u formuli. Bukvalno imamo 2 nepoznate.

Skroz si u pravu Hulio! I ja sam bila treca grupa,i bas sam se iznervirala zbog tog zadatka,prosto nisam znala sta da radim sa jednom jednacinom i dve nepoznate!  :wall: A tek kad sam videla resenje... Kad su nama one uopste pokazale takav zadatak? I to se jos kao ne menja t... Ma, necu da se nerviram zbog njih,samo da prodjem i da ih ne gledam vise...

Pedja

Ја сам код тог задатка израчунао да је н=50 ,не знам како  :hmm

jeca87

Ne, ne, niste u pravu, nisu dve nepoznate. Samo je N nepoznato (i "z" i "t" nadjes iz verovatnoce, a posto je interval 2 sata, onda se "mi" nalazi izmedju 8,5 i 10,5). E sad ja sam taj zadatak radila preko "z", jer je N na kraju preko 30, ali ja sa "z" dobijem resenje 50, a oni sa "t" 55. Ima da se zalim, sami su rekli za populaciju preko 30 se radi sa "z".

Pedja

У праву си Јецо,ако је популациона онда мора з тест.
и ја сам добио 50

lycos

sad sam se istripovao..sve zavisi kako ce ocenjivati..nadam se da nece skidati tek tako poene..

Pedja

Ма пролазимо сви не знам што се трипујете  :hmm

hulio_salinas

Pazite sad ovo:
Pitao sam Aleksandru za taj zadatak. Rekoh joj u cemu je problem i rekao sam joj da je jedino resenje raditi preko "z", a ona mi je rekla da treba preko "t". U tom trenutku sam odustao od "z" i nisam ni pokusavao. Ne znam... Nije toliko ni bitno...

Samo da svi prodjemo...  :wink:

Sole

ja sam pitala za taj nesastavljajuci zadatak onu crnu sa kratkom kosom, ne znam kako se zove, a ona mi je rekla da zavisi od standardne devijacije.  :shock

zabica

cisto da se ne nervirate recicu vam da cemo do kraja meseca imati popravni ovog drugog dela! Jos jedna sansa  :Bog

Sole

pa, lepo, lepo, bas zgodno, ali nadam se da nece biti potrebe za tim!
a oni sto su pali prvi, ipak u junu, jel' da? ;-)

zabica

Quote from: Sole on 18-04-2007, 21:14:28
pa, lepo, lepo, bas zgodno, ali nadam se da nece biti potrebe za tim!
a oni sto su pali prvi, ipak u junu, jel' da? ;-)

upravo tako, popravni sad je samo iz drugog dela, a prvi tek u junu. Naravno ko hoce m ocic e i sve odjednom u junu  :wave: