Statistika u farmaciji

Started by hulio_salinas, 19-02-2007, 08:09:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Pedja

Резултати другог дела испита

http://www.pharmacy.bg.ac.yu/predmeti/statistika_u_farmaciji/I_godina-smer_MF/Rezultati%20drugog%20dela%20ispita.xls

Коначни поени и оцене

http://www.pharmacy.bg.ac.yu/predmeti/statistika_u_farmaciji/I_godina-smer_MF/Konacni%20poeni%20i%20ocene.xls

Sole

ljudi, koliko vidim rezultati su super!!!
sada je sve ok, a koliko smo se samo nervirali oko gluposti! daleko bilo!

ako neko zna neka napise kada je upisivanje ocena. ;-)

p.s.
oni koji nisu polozili, nema sekiracije, jun je siguran!!! poz

lycos

eto prosao sam i ja..ocene su xtra,koliko vidim!

jeca87

Ma superiska! Iznervirala sam se samo sto su mi skinuli 1 bod na prisustvo, a ja sam svim vezbama prisustvovala... :( (to je zato sto mi je na jednim vezbama asistentkinja skinula 2 boda jer sam bila nemirna... :) )

ares

Bili su darezljivi i prema meni,mislim devetka za sta?

biwi

POMOC!!!!!!!!
NEKA MI NEKO POMOGNE OKO MEDIJANE I MODUSA, SAMO TO NE MOGU NIKAKO DA UKAPIRAM!!!!!!!!

shiky

Biwi,modus kod negrupisanih podataka ti je ona vrednost koja ima najvecu frekvencu.Ako imas podatke grupisane u klasne intervale,ta vrednost sa najvecom frekvencom ti samo ukazuje na modalni klasni interval,a sam modus se izracunava po formuli x+Ki(f2-f1)/(f2-f1)+(f2-f3)
x-donja granica klasnog intervala u kome se nalazi modus
Ki-sirina klasnog intervala
f1-frekvenca klasnog intervala neposredno iznad modalnog klasnog intervala
f2-frekvenca modalnog klasnog intervala
f3-frekvenca klasnog intervala neposredno ispod modalnog klasnog intervala

Medijana deli skup,koji je uredjen po velicini na dva jednaka dela.Ukoliko niz ima neparan broj podataka,medijana je centralna vrednost i njen redni broj odredjuje se kao (N+1)/2,gde je N ukupni broj podataka.Ukoliko skup ima parni broj podataka,medijana je sredina izmedju 2 centralne vrednosti odnosno sredina izmedju vrednosti ciji su redni brojevi N/2 i (N+2)/2
Ukoliko su podaci grupisani u klasne intervale,prvo odredis medijalni klasni interval(onaj interval u kome je vrednost sa rednim br. (N+1)/2,ako je br. podataka neparan,tj. vrednosti sa rednim br. N/2 i (N+2)/2 ako je br. podataka paran...i opet se izracunava po nekom izrazu koji ne mogu sada naci,ali mislim da oni daju formule za to,ti treba da pamtis ove redne brojeve.

pipi_duga_carapa

a hoce li biti popravni iz statistike prvi deo? ili ce sve biti u okviru ispita?

biwi

shiky hvala... a jel dobijem ja neke formule na kolokvijumu i tablice ili ne??

pipi_duga_carapa

dobijaju se formule, ali ne sve ... vec ce vam reci sta treba da naucite, a sta ne.
A sto se tablica tice, to svako nosi svoje. Imaju na sajtu fakulteta sve tablice, pa ih istampas (;

rotkvica

Quote from: pipi_duga_carapa on 13-05-2007, 14:19:30
a hoce li biti popravni iz statistike prvi deo? ili ce sve biti u okviru ispita?
da, stvarno - hoce li biti jos nekog termina pre ispita?

hulio_salinas

Provericu sta se desava sa popravnim kolokvijumom, pa cu vam javiti.

hulio_salinas

Na Institutu je izaslo obavestenje. Na ispitu se polaze i prvi i drugi deo. Imate tacnu satnicu i predlazem da odete do Instituta i proverite kad polazete.

rotkvica

zna li neko kad je racunarski deo ispita za one koji su drugi deo dali sad u junu?

Sole

treba li ispit iz statistike da se potvrdjuje? ;-)