Botanika

Started by hulio_salinas, 19-02-2007, 02:37:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

hulio_salinas

Danas cete glasati da li zelite odlaganje prakticnog iz botanike. Dogovoricemo se na faxu. Poz

lycos

sta je izglasano?! kada je prakticni konacno?!

hulio_salinas

Imas u temi "Aprilski rok"

Sole

extra je raspored, svaka cast!
samo jedno pitanjce: da li mozda znate moze li se na drugi kol. iz botanike ako se ne polozi prvi? ;-)

hulio_salinas

Hm... Mislim da se mora ostvariti minimum, ali stvarno ne znam sta se desava u suprotnom...

Verovatno se ne moze polagati drugi...

dancho

Ko padne prvi, na drugom polaze i prvi i drugi (ako hoce...)

Phenomenon

Izmenjen je raspored vezbi za botaniku za II semestar.
Raspored ima okacen www.pharmacy.bg.ac.yu/predmeti/botanika

Loptica

Imam jedno pitanje, kako je moguce da imamo vezbe petkom do 18:45 h ,kada su predavanja iz histologije petkom od 18 h ? (tako pise u onom rasporedu,osim ako nesto nije promenjeno a ja nisam videla, onda se unapred izvinjavam na glupom pitanju)

Sole

koliko ja vidim na rasporedu sa sajta faxa vezbe iz botanike su do 17:45,  a ona na rasporedu sa ins. za botaniku pise da su do 18:45, tako da veze nemam sad. ;-)

Loptica

Malopre sam to videla i nista mi nije jasno!  :wall:  Uzimajuci u obzir da taj termin petkom pocinje u 16:30 h ,nemoguce je da traje do 17:45 h jer bi to znacilo da vezbe traju samo 1 sat i 15 min. u sta cisto sumnjam! Mozda pocinju ranije,a oni su pogresili... Ili  cemo morati da propustimo pola predavanja iz histologije,sto mi je totalno suludo... Molila bih asistenta Danila ili mozda nekog od kolega ko zna, da mi objasni o cemu je rec ?     

hulio_salinas

Au... Ne znam. Moguce je da je neka greska, ali ne shvatam kako i zasto. Sacekajmo Danila da objasni.

dancho

Gre¹ka u ¹tampi. Izvinjenje.
Ve¾be su petkom od 15 i 30 do 17 i 45.

Loptica

dancho

Spisak mikroskopskih preparata za prvi kolokvijum

1.   Epidermis sa stomama (list Helleborus odorus) crta se ceo list sa epidermisom i stomama.
2.   Periderm sa lenticelom (stablo Sambucus nigra) crta se periderm i lenticela
3.   Mehanièko tkivo – kolenhim (stablo Lamium sp.) crta se deo stabla sa epidermisom, kolenhimom i parenhimom (hlorenhimom)
4.   Amfikribralni sprovodni snopiæ (rizom Dryopteris) crta se snopiæ
5.   Amfivazalni ... snopiæ (rizom Convalaria ili) crta se snopiæ
6.   Radijalni tetrarhni snopiæ (koren Ranunculus) crta se snopiæ
7.   Zatvoreni kolateralni snopiæ (stablo Zea) crta se snopiæ
8.   Otvoreni kolateralni snopiæ (stablo Aconitum) crta se snopiæ
9.   Bikolateralni snopiæ (stablo Cucurbita) crta se snopiæ
10.   Sekretorne ¹upljine (list Citrus) crta se ceo list sa ¹upljinom
11.   Sekretorni kanali (stablo Atamantha)  crta se presek stabla sa svim tkivima
12.   Primarna graða korena (koren Iris) crta se presek korena sa poliarhnim snopiæem
13.   Sekundarna graða korena (koren Hypericum)
14.   Primarna graða stabla dikotila sa snopiæima (stablo Aristolochia)
15.   Primarna graða stabla dikotila bez snopiæa (stablo Atropa)
16.   Sekundarna graða stabla èetinara (stablo Picea)
17.   Sekundarna graða stabla li¹æara (stablo Tilia)
18.   Graða rizoma (rizom Acorus)
19.   Graða stabla rastaviæa (stablo Equisetum)
20.   Graða lista dikotila (list Teucrium) crta se list sa centralnim nervom i ¾lezdanim dlakama
21.   Graða lista monokotila (list Zea)
22.   Graða lista èetinara (list Pinus)
23.   Graða antere (antera Solanum)
24.   Graða plodnika (plodnik Petunia)

lycos

xvala Dancho!