Jevreji besni zbog Hitlera na ¹eæeru

Started by mikele, 20-02-2007, 00:19:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mikele

Jevreji besni zbog Hitlera na ¹eæeru
(http://nono9.us)

Centar "Simon Vizental" pozvao je u nedelju hrvatske vlasti da zakonski primoraju preduzeæe "Pinki" iz Po¾ege da prestane proizvodnju i distribuciju kesica ¹eæera sa likom Adolfa Hitlera i antisemitskim vicem na omotnici.

U vicu, ka¾e Hitler Jevrejima: Pustit æu vam ploèu.
Jevreji: Koju?
Hitler: BETONSKU!!!

Hrvatska agencija Hina javlja da je izraelska kancelarija Centra, u saop¹tenju koje je potpisao njegov direktor Efraim Zurof, protestovala zbog kesica ¹eæera od pet grama sa antisemitskim sadr¾ajem na omotnici koje su se ovih dana pojavili u pojedinim kafiæima u Gospiæu.

U saop¹tenju se protestuje zbog "proizvodnje i distribucije kesica ¹eæera sa prikazom nacistièkog diktatora Adolfa Hitlera zajedno sa neukusnim vicevima o Jevrejima zatvorenim u koncentracionim logorima, koje proizvodi preduzeæe 'Pinki' iz Po¾ege i distribuira po Hrvatskoj".

Centar izra¾ava "odbojnost i gadjenje ¹to se takav proizvod u dana¹nje doba mogao proizvesti u dr¾avi u kojoj ne samo da se dogodio holokaust nego su ga najveæim delom izvr¹ili lokalni nacistièki kolaboranti". "Te¹ko je razumeti ¹ta je vlasnica fabrike 'Pinki' Anita Ivaneèiæ mislila kad je potstakla ili se saglasila sa tom proizvodnjom. Ako ni¹ta drugo, to je odvratan izraz nostalgije za Treæim rajhom, razdobljem u kojem su u nezavisnoj Hrvatskoj ubijani Jevreji, Srbi i Romi", ka¾e se u saop¹tenju.

Pitanje da li su zaista u njenom preduzeæu "Pinki" ¹tampane omotnice sa spornim antisemitskim crte¾om i vicem i da li je njeno preduzeæe distribuiralo te kesice ¹eæera po Hrvatskoj, Anita Ivaneèiæ nije ¾elela da komentari¹e. "Nemam komentara. Mo¾ete pisati ¹ta god hoæete, ja neæu ni¹ta reæi, niti komentarisati", prenela je Hina reèi Anite Ivaneèiæ.

Centar "Simon Vizental" poziva u svom saop¹tenju hrvatske vlasti "da primene postojeæe zakone protiv podsticanja na versku, etnièku ili rasnu netrpeljivost na preduzeæe 'Pinki' i njegovu vlasnicu, i da ih prisile da smesta povuku sa tr¾i¹ta i prestanu sa proizvodnjom inkriminisanih kesica ¹eæera". "U zemlji u kojoj je toliko nedu¾nih civila ubijeno od strane usta¹a i nacista, ne mo¾e biti tolerancije za proizvode koji ne samo da vredjaju uspomenu na fa¹istièke ¾rtve nego i ohrabruju ponovo o¾ivljavanje smrtonosne ideologije ubica", upozorava Centar "Simon Vizental".

(Beta/MONDO; foto Index.hr)

Wolf

Pa sto nije komentarisala? Cirkus...

Darker


darusaz

Жалосно. Само нажалост и код нас има пуно разноразног фашистичког материјала у продаји. Срећа те нас не критикују толико. За сада.