Organska hemija II

Started by hulio_salinas, 21-02-2007, 05:59:37

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pedja

E ljudi evo i ja dosao da kazem neku  :>

Uci se uci za sada,ali najjace ce biti kada budem bio pod pristiskom 4,5 dana pred ispit  :)   :shock

Sole

dajte neki koristan savet za racemizaciju!
odakle da se uci, Mihailovic, slajdovi?
tamo na slajdovima mi je sve nekako uopsteno...
ima li tu neka fora? ;-)

jeca87

Ja sam to pitala Milosa preko p.m., pa kad mi odgovori, ja cu ti Sole proslediti. Ok? :)

pipi_duga_carapa

u koliko sati pocinje ispit?

@ Bojana - jesi li nasla testove :> mislim da li da ih skeniram?

e da ... je l' zna neko da mi kaze zasto je piridazin bazniji od od pirimidina i pirazina ... s obzirom da ta dva N medjusobno stvaraju + jedan na drugom, svojim -R ... i jos su direktno vezana ... sto isto smanjuje baznost |:
i da li neko zna ako treba da se pise npr neka EAS, da li kao proizvode treba da napisemo sve ili samo glavne ... posto na slajdovima negde pisu svi, negde samo glavni |:

Sole

i mene zanima kad je ispit.
cini mi se da je u 10, ali neka neko potvrdi ko zna sigurno.
;-)

Loptica

Quote from: pipi_duga_carapa on 08-07-2007, 18:29:19
e da ... je l' zna neko da mi kaze zasto je piridazin bazniji od od pirimidina i pirazina ... s obzirom da ta dva N medjusobno stvaraju + jedan na drugom, svojim -R ... i jos su direktno vezana ... sto isto smanjuje baznost |:
i da li neko zna ako treba da se pise npr neka EAS, da li kao proizvode treba da napisemo sve ili samo glavne ... posto na slajdovima negde pisu svi, negde samo glavni |:

Ja sam uzela beleske od druga i kod njega pise da je piridazin najbazniji,jer H+ moze lako da napadne,jer je velika elektronska gustina na malom prostoru. Nemam pojma koliko je to tacno,ali ja sam tako naucila,posto nemam nikakvo drugo objasnjenje.

pipi_duga_carapa

hvala (;
jeste, tacno je (; saznadoh i ja (: ali hvala svakako (:
...
i najbolje je da se pisu svi proizvodi kod reakcija ... da se eventualno obelezi/e glavni ...

Loptica

Nema na cemu i drugi put!  :wink:

Sole

pipi_duga_carapa

hominis nocturna

Piridazin je manje bazan, jer svaki N direktno smanjuje elektronsku gustinu onog drugog azota...

pipi_duga_carapa

nope .. to ovde nije slucaj (;
pKa piridazina je 2.3
pirimidina 1.3
a pirazina 0.4

a objasnjenje je ovo sto je loptica rekla (;
dakle povecana el. gustina, zbog elektronskih parova i dvostruke veze ... njegova baznost se ne objasnjava preko rezonancije, nije je moguce tako objasniti (:

Bojana 153

E Pipi hvala ti puno , ali ne trebaju mi testovi, ne moras da se mucis!
Nasla sam tri neka testa i bolje da ih nisam nasla, samo su me iznervirali.. Pozz :Z

lycos

pipi-sva resenja se pisu, a glavno obelezi !

jeca87

Obevezno pitajte asistente sta tacno treba da se pise da vam ne bi oduzimali poene bezveze.