Organska hemija II

Started by hulio_salinas, 21-02-2007, 05:59:37

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Vukibog

Septembar u Beogradu ima organski da se sme¹i...    :wall:

lycos

Iz stereoxemije je bila skroz nova garnitura pitanja..
Zadovoljan sam kako sam uradio..

Primetio sam da dosta forsira 2 i 4 piron !

hulio_salinas

Ispit nije bio ni malo naivan. Sitnice su trazene.

Licno, mislim da je ispit sastavljen za one koji bas "kidaju" Organsku hemiju. Uopste nije bio napravljen za prosecne, kakav i terba da bude ispit. Bas smo se namucili danas. Nadam se da ce se makar isplatiti. Ako ne - opet nije smak sveta.

Bas sam se iznenadio kada sam video sta se sve od nas trazi. Ali dobro... Idemo dalje.

Bojana 153

Ispit je napravljen sa ciljem da se proveri koliko je ljudi naucilo sve, sobzirom da je isforsirana poslednja cetvrtina gradiva. (mislim na heterocikle!) Da sam znala uopste ne bih ni ucila petoclane.. Biomolekuli su me prijatno iznenadili! Nista od aminokiselina, lipida, nukleinskih..  8) Ali zato AZEPIN i PTERIDIN!? ludilo..  :roll:

E da, i ja sam primetila da su mu pironi omiljeni!

hulio_salinas

Hm... Azepin - tako i tako. Kao da naucimo konformaciju 7clanog nezasicenog sistema.

Ali pteridin?...

Ako je sustina da naucimo kiselost i baznost, zasto bas moramo da ucimo za takvo neko jedinjene?! Pogotovo sto je tom jedinjenju specificno ponasanje u vodenoj sredini. Samo mislim da je trebalo da bude neko drugo "obicnije" jedinjenje, jer je sustina nauciti ponasanje heterocikala u baznoj/kiseloj/vodenoj sredini.

Ali... Ajd da ne duzimo i da ne pricamo isto...

Bojana 153

Ma Hulio opusti se! Realno, od profesora se ovo i moglo ocekivati.. zar ne? Nea kazu dzabe ljudi da je ovo jedan od najtezih ispita..

pipi_duga_carapa

pironi ~ imaju najzanimljivije mehanizme :>

pteridin ~ ulazi u sastav vit B, a oni su rastvorni u vodi :>
salim se (8
mislim, sad ce svi da me napadnu, ali cenim da heterocikli ulaze u sastav svega, pa treba da znamo njihovo ponasanje svuda |:

p.s. bilo je i pKa :>

hulio_salinas

Ma opusten sam ja, Bojana... valjda.  :wink:

Pipi, ok. Mozda si u pravu. Ali svako jedinjenje od onih se nalazi u nekom komplexnijem jedinjenju. Zar je realno ocekivati da sve zivo znamo?

Hm.. Ok... Mozda sam preterao. Ok. Ok. I'm cool.

pipi_duga_carapa

svako se nalazi u gomili komplexnih jedinjenja (8
pa jeste ... ne mozemo sve da znamo ... ali bi trebali da razumemo, jer ce nam i dalje to valjda trebati |:
bedak je kod ovih testova iz organske sto postoji relativno mali broj poena, pa ih je tesko rasporediti ... tj tesko je uopste sastaviti test da ima i prostih i teskih stvari, tj da mogu da se malo normalnije rangiraju ocene ... bar ja imam takav utisak ...

Pedja

Sve sam ocekivao samo ono ne  :)  jos pk a vrednosti za ono jedinjenje  :shock 

Bukbalno sam taj kraj uvek ofrljke radio i rekao sam sebi,ma nece dati valjda to,i tako covek dade  sva pitanja sa zadnjih 20 str  :roll:

Phenomenon

Koliko vidim, bas vam je onako leeeeepo zavukao, onako profesorski ;)

zabica

Phe - onako od pozadi :> salim se,ali ubio nas je. Ostavila sam dusu na onom papiru,mrtva sam jos uvek... :ball2 ja imadoh srece da sam bas pteridin ponovila pred sam ispit. Iskreno, sa organskom nikad nismo nacisto...

hulio_salinas

Quote from: zabica on 10-07-2007, 15:50:41
Ostavila sam dusu na onom papiru,mrtva sam jos uvek...

[off]Istina. Ziva istina. Licno sam joj odneo dusu na kucnu adresu.[/off]

lycos

Quote from: hulio_salinas on 10-07-2007, 13:36:53
Ispit nije bio ni malo naivan. Sitnice su trazene.
Uopste nije bio napravljen za prosecne
To je sigurno, sa prosecnim ucenjem tesko se moze osvojiti 60% iz svake oblasti.

Takvo je gradivo u pitanju da, iako se razbijes od ucenja, ne mozes biti siguran da ces proci...

Sole

tako mi je krivo sto se ne priznaje po delovima! :ohwell:
bio bi manji P i bilo bi lakse. :)):
ali, gotovo sad...
receno je na pocetku da se kolokvijumi polazu samo po jednom. a005
;-)