Engleski jezik

Started by lycos, 02-03-2007, 07:06:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nancy

treba ti ceo tekst.profesorka ima obicaj da pita od sredine nekog teksta.

drakon_3

jel moze neko da mi kaze sta znaci "whole foods"

whatever

Непрерађена храна (у смислу да јој нису додавали неке адитиве или шта не, млели је, мућкали исл :)).

drakon_3

Quote from: whatever on 02-07-2007, 11:30:23
Непрерађена храна (у смислу да јој нису додавали неке адитиве или шта не, млели је, мућкали исл :)).

Hvala.

Sta znaci bone resorption  i bone-sparing effect

Jos jedno pitanje, jel moze neko da mi preve recenicu : There are many studies that suggest that increase in stool bulk secondary to increases in fiber  in the diet are associated with decreases in the incidence of colon polyps.

whatever

Ово прво преводиш as is, значи ресорпција костију, ово друго би буквално значило поштедан ефекат на кости, али мислим да би у контексту у коме се спомиње било прикладније превести као: ... што има ефекат на очувању кости.

Ова друга реченица је на предавању изазвала   :trfr: :116: :116: :siza: али на крају је превод испао нешто типа: Постоје бројне студије које указују на то да (је) повећање столичне масе услед повећаног удела влакана у исхрани у вези са/утиче на смањење(м) учесталости појаве полипа дебелог црева.

Надам се да нисам направио забуну са ове две варијанте... Углавном, ја би овако превео...

drakon_3

da li ste sve textove prevodili na predavanjima?
p.s. sta je endogenous

whatever

Да, сви текстови који долазе на усменом испиту су били превођени на предавањима.

И ову реч само србизуј :)

drakon_3

whatever, hvala na svoj pomoci

pipi_duga_carapa

ja imam jedno pitanjce ...
da li neko zna nekog ludaka (kao sto sam ja) koji nije polagao jos pismeni iz engleskog? mislim, ja nisam ni prijavila inglis u ovom roku (8
pa reko cisto da znam da li cu u septembru polagati sama u amfiteatru pismeni ;p

hulio_salinas

Pipi, ne brini, ako bude malo ljudi, profesorka ce organizovati pismeni u ucionici/kancelariji. Nije nase da brinemo oko tehnickih stvari. Relax.

pipi_duga_carapa

hehe ma ne brinem ja toliko sto cu da budem sama u amfiteatru, nego gde bre da budem sama sa prof (pa i u kancelariji) za pismeni (8
salim se (8
m mislim pitam cisto da znam (:
hvala u svakom slucaju (;

shiky

Neces biti sama,znam 2 devojke koje isto nisu prijavile engleski u junu...

pipi_duga_carapa

juhu (: ;p
hvala (;

hulio_salinas

Ok... Dosta sad sa tim.

onaS

Da li neko moze da mi kaze ko je izdavac te kjige? Ima li jos negde da se kupi osim na fakultetu? i da li neko mozda hoce da mi posalje tih 6-7 tekstova na mail? :roll: