Engleski jezik

Started by lycos, 02-03-2007, 07:06:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

sony

danas sam polagao engleski,i mogu reci da je profesorka max. korektna
usmeni traje oko 15tak minuta,prvo sa profesorkom pogledas pismeni test,gde si sta si pogresio...
citas deo teksta koji ti profesorka kaze ,a zatim ga prevedes,prepricas,zapravo kazes nesto o tome o sto si citao(ja na pr. holesterol)
i imao sam gramaticko pitanje,da prevedem jednu recnicu sa srpskog na engleski,
a sto se tice redosleda,nije bilo obavezno da se ulazi po redosledu sa spiska

dubravkadugic

jel zna neko gde na netu mozgu da se nadju testovi iz engleskog koje je profesorka stavila?

whatever

Dva puta je vec bio link, ali ajde, necemo biti na kraj srca:

http://www.pharmacy.bg.ac.yu/predmeti/engleski_jezik/I_godina/MF/JUNSKI%20ROK,%20FARMACEUTI,%20REZULTATI%20ISPITA.doc (http://www.pharmacy.bg.ac.yu/predmeti/engleski_jezik/I_godina/MF/JUNSKI%20ROK,%20FARMACEUTI,%20REZULTATI%20ISPITA.doc)

josefina87

Quote from: sony on 15-06-2007, 12:24:29
danas sam polagao engleski,i mogu reci da je profesorka max. korektna
usmeni traje oko 15tak minuta,prvo sa profesorkom pogledas pismeni test,gde si sta si pogresio...
citas deo teksta koji ti profesorka kaze ,a zatim ga prevedes,prepricas,zapravo kazes nesto o tome o sto si citao(ja na pr. holesterol)
i imao sam gramaticko pitanje,da prevedem jednu recnicu sa srpskog na engleski,
a sto se tice redosleda,nije bilo obavezno da se ulazi po redosledu sa spiska
za veæu ocenu pita maaalo vi¹e tih reèenica..i pita neke reèi da se objasne na engleskom!
sreæno svima!!i ja mogu da ka¾em da je prof vi¹e nego korektna! :wink:

zabica

Evo sad dodjoh sa ispita, pa da vam prenesem utiske.
Pitala me je holesterol, pitala 3 glagolska oblika da kazem koji su, pitala mnozinu od nekih reci, da joj prevedam reci (tipa - zarazne bolesti, gljivicne infekcije), da pricam razliku izmedju dobrog i loseg holesterola i zasto su vlakna dobra za zivot. Da joj prevedem jednu recenicu ( sa srpskog) da vidi kako se snalazem sa vremenima.

to je sve. 20tak minuta, u sustini, skroz je ok, sve iz onoga sto smo ucili.

srecno svima koji su narednih dana!  :wave:

Phenomenon

Isto sam danas polagao. Savet za ljude koji polazu narednih dana: npr. ako prof. pocinje sa usmenim u 9h, nemojte svi doci u 9 jer ce te se nacekati, onako bas lepo. Npr. ja sam danas cekao 3 i po sata.
Sve u svemu, svi koji su danas polagali su dobro prosli na usmenom. Ja sam imao text Healing forms (solid samo) da citam i prevedem, razgovarali smo u vezi toga, a od gramatike sam imao da prevedem jednu recenicu koju je ona smislila sa srpskog na engleski, i da kazem za neke reci koji su gramaticki oblici.

whatever

Мислим да би било згодно да се колеге које полажу енглески у четвртак договоре сутра са професорком (и међусобно, ако је могуће) да вам усмени почне у 11 или тако некако, пошто мислим да је већина људи пријавила да излази на хистологију па не може у исто време да буде на два места :) То је коректно и према професорки, да не долази раније на факултет ако неће бити нико ту да одговара. Само предлог, ви видите (ако вас има на форуму)...

Pedja

Има нас,али како да се договоримо са њом Вадевер  :roll:

Доћићемо сабајле и рећи ћемо да имамо хистологију и да ћемо после ње да полажемо а ко стигне и пре.  :wink:

shiky

E pa cool,ako niko nece pre histologije onda cu ja,taman nece biti guzva  :>
Phen,kod healing forms,da li treba da znas da kazes za svaki preparat sta je?I da li su dovoljne one kratke definicije,ili moras da ih opises koristeci text Medicines?

Phenomenon

@ shiky: Ona me je pitala da kazem nesto o solid form medicines i ja sam prepricao svojim recima one kratke definicije iz Healing Forms. Valjda ne treba za svaki, ja sam rekao za njih par.

shiky

Bojana 153

Profesorka vas moze pitati da navedete primer za slaganje vremena ili da prevedete neku recenicu u kondicionalu. Neke je pitala ona 4 stupnja kod uzimanja leka. Moze vas pitati i mnozinu imenica (npr. analysis-analyses). U svakom slucaju, uopste nije komplikovano, zena je fina i korektna  :)

lycos

Quote from: Bojana 153 on 20-06-2007, 03:30:36
Profesorka vas moze pitati da navedete primer za slaganje vremena ili da prevedete neku recenicu u kondicionalu. Neke je pitala ona 4 stupnja kod uzimanja leka. Moze vas pitati i mnozinu imenica (npr. analysis-analyses). U svakom slucaju, uopste nije komplikovano, zena je fina i korektna  :)
e pa mene je sve to pitala
9_ka :K

vesica

Jel pitala nekog tekst "How your pharrmacist fills..."?

Bojana 153

E mene je pitala taj tekst, i to onaj drugi deo "Behind the scene". Ma taj tekst je prilicno glupo napisan, ali nije nesto tezak za prevodjenje!

off: Bravo Vuki!!!  :)