Histologija

Started by Sole, 25-04-2007, 20:05:55

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

biwi

kakav kolokvijum pedja o cemu pricas? ja za to nisam cuo...

@josefina mozes li nekako da mi das tu knjigu da iskopiram???

josefina87

moja knjiga je postala jako popularna! :K
kada dodje¹ na red.. :luda
a pedja ne misli valjda na kolokvijum nego na ispit..ja sam razumela da æemo imati sliku za obele¾avanje isto kao iz anatomije!
ako neko zna ne¹to neka javi! :cvet

shiky

Ma danas je nasa asistentkinja upotrebila izraze usmeni ispit i prakticni deo,pa smo se i mi zbunili...sve je to pismeni ispit nego je usmeni kao teorija,a prakticni ti crtezi...zato Pedja pominje to...

Pedja

Па данас је то причала асистенткиња,ја мислим да треба у оквиру теста да нам буде нека слика из практикума,све ти пише само да обележиш  :roll:

josefina87

tako sam i mislila! :wink:

hulio_salinas

Ispit iz Histologije je u obliku testa. Na testu cemo imati i slike koje cemo morati da obelezimo.

Ne slusajte bas asistente sta vam pricaju, jer oni i ne znaju koja smo mi godina. Asistenti misle da smo druga godina, jer je tako po default-u kod nas (na Farmaciji). Asistentkinja mojoj grupi, cak ne zna ni da li smo MF ili MB. Moguce je da su one po navici to rekle.

Sto se knjiga tice, dogovorajte se preko PM-a. Nemojte ovde o tome. Hvala.

vesica

Odakle vi planirate da ucite histologiju,posto je bilo price da ce biti promenjena pitanja iz praktikuma?

Sole

Quote from: vesica on 13-06-2007, 13:19:12
Odakle vi planirate da ucite histologiju,posto je bilo price da ce biti promenjena pitanja iz praktikuma?
ako smem da pitam, odakle je ispala ta informacija?
ja bih samo iz praktikuma, posto mi se bas ne juri neka posebna ocena, nemam ni vremena za to, a mislim da su ranije generacije spremale samo praktikum, mislim na one kojima je u interesu bilo samo da poloze.
jedino ako neko sa histologije posecuje forum, pa vidi da se vecina nas odlucuje za praktikum, mada mi to deluje malo verovatno. ;-)

Pedja

Па јел има неко обавештење,шта ће бити на испиту,мислим треба д акренем да учим а не знам шта  :>

Колико ће бити питања,колико слика...  :hm

whatever

Колико се ја сећам првог предавања, требало би да буду две слике, са понуђеним појмовима који треба да се обележе, значи као на анатомији. И питања су на заокруживање, четири понуђена одговора, један тачан. Резултати су сат времена после испита. Што се тиче питања, професор је на том првом предавању (једино које сам посетио, атмосфера је била врло камерна и успављујућа  :happy:) рекао да имамо у практикуму питања за вежбу, а да таква долазе на испиту. Е сад, да ли то таква треба да се тумачи ad literam, или то значи таквог типа, то не знам.

Ја кренуо да учим из практикума, кад прођох органеле, схватио сам да ништа после тога немам појма о чему се ради, и да могу да научим напамет одговоре, али да у случају било какве веће промене питања... па не би било баш згодно. Књига је поприлично добра, али обимна. Учи се све (ово не треба схватити побожно, ипак, књига је за медицинаре), само не знам за чула, па ако је неко залутао на последње предавање, било би згодно да напише треба ли да се уче чула. Наравно, увек је ту и варијанта само са питањима из практикума, па шта буде - буде.

Било би згодно кад би се неко од старијих колега огласио по питању тога да ли су питања баш из практикума, односно да ли је то довољно (невезано за физиологију, о којој нико тренутно не размишља  :wink:).

Bojana 153

Druga godina je polagala histologiju u okviru anatomije i to skoro.
Pitanja su bila bas iz praktikuma sa izmenama tipa:
umesto: Organele su sve osim: a) ribozomi
                              b) EPR
                              c) GK
                              d) citoplazma
bilo je: Organele su sve osim: a) ribozomi
                               b) EPR
                               c) GK
                               d) celijski zid
Kapiras? Ljudi su ucili za ispit bukvalno dan-dva... Ali sta je to za nas? Mi inace svaki ispit spremamo dan-dva!  :)
I cula sam da se ovakav vid ispita nije menjao godinama unazad...
E, da! Asistentkinja nam je rekla na poslednjim vezbama da nam je profesor izasao u susret i da cula nece biti u junu i julu!

whatever

То је веома лепо чути (прочитати)  :~ :~ :~

Bojana 153

Samo nisam bas sigurna koliko neki ljudi posecuju ovaj forum i koliko je pametno sto neke stvari pisemo, ali ajd' sad!

shiky

A je li i slike ucite iz praktikuma,ono sto smo crtali?

lane

Па, ја ћу само оне из практикума...
Немамо баш много времена да учимо све слике из књиге (има их ненормално много)...