Guca 2007.

Started by Bred, 13-08-2007, 14:20:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Na finalu Sabora u Guèi okupili se svi viðeniji politièari osim Borisa Tadiæa, Velja i Bubalo kitili sviraèe "petohiljadarkama". "Velja je pravi kavaljer. Odsvirali smo mu tri-èetiri pesme... On je vadio po pet hiljada..."


Politièka elita u Guèi... Velimir Iliæ, Vojislav Ko¹tunica, Aleksandar Karaðorðeviæ, princeza Katarina i Milorad Dodik


Gotovo kompletna srpska politièka elita okupila se juèe na finalu 47. sabora trubaèa. Bili su ovde svi, osim predsednika Tadiæa i njegovih saradnika.

I premijeri Srbije i RS, Vojislav Ko¹tunica i Milorad Dodik, i prestolonaslednik Aleksandar Karaðorðeviæ sa suprugom, i ministri Velimir Iliæ i Predrag Bubalo, i gradonaèelnik Jagodine Dragan Markoviæ Palma...

Trubaèi ka¾u da su upravo od politièara dobili i najveæe napojnice. Utrkivali su se ko æe pre da priðe Velji i Palmi, a i Bubalo se pokazao kao "lak na bak¹i¹u". ©ef trubaèkog orkestra iz Vladièinog Hana Bojan Krstiæ, u izjavi za Press ka¾e da su ga Iliæ i Bubalo za samo nekoliko pesama "zakitili" sa tridesetak hiljada dinara!

Ko¹tunica: Guèa prestonica Srbije

- Guèa je prestonica Srbije i najveæi grad u ovom èasu, koji olièava pravo raspolo¾enje i ambicije naroda - izjavio je premijer Ko¹tunica. On je rekao da ta varo¹ica spaja narode iz èitavog sveta, a posebno Srbije i RS.
- Guèa je zasnovana na autentiènim vrednostima, gde se spajaju tradicija i moderno, ¹to potvrðuje i broj mladih koji prisustvuju manifestaciji - rekao je Ko¹tunica.
Premijer RS Milorad Dodik, koji je takoðe posetio sabor, izjavio je novinarima da je Guèa dokaz saradnje i prijateljstva Srbije i RS.
- Ako volite Srbiju, onda volite i Guèu. To se ne razdvaja, ovde je mesto spajanja - rekao je Dodik, koji je juèe u 15 èasova otvorio finalno takmièenje sabora.
(Ag.)


- Velja je pravi kavaljer. Odsvirali smo mu tri-èetiri pesme... Koja god da ga je dirnula u srce, on je bez problema vadio po pet hiljada. Ukupno nam je dao 15.000-20.000... A i onaj Bubalo je veliki veseljak. Za nekoliko pesama on nam je platio najpre pet, a posle jo¹ dva puta po pet hiljada. Alal mu vera! E, kad bi svi gosti bili takvi kao njih dvojica, gde bi nama bio kraj... - komentari¹e Krstiæ.

Nas i Rusa...

Premijeri Ko¹tunica i Dodik nisu viðeni kako "kite sviraèe". Ko¹tunica je u prestonicu trube do¹ao slu¾benim automobilom i odmah po dolasku pro¹etao centrom Guèe. Obuèen u sivu majicu sa kratkim rukavima izazvao je veliku pa¾nju meðu okupljenima.

- Bravo, Vojo! Èast mi je da sam Vas upoznao, samo napred! - prokomentarisao je jedan posetilac Guèe, koji je uspeo da se probije kroz duplo obezbeðenje oba premijera i rukuje se sa Ko¹tunicom.


Mrtav bolestan... Dragan Markoviæ Palma pio samo èistu vodu


Istina, bilo je i zvi¾duka, povika "Uaa", ali znatno manje nego pro¹le godine.
U pratnji premijera Ko¹tunice bili su Milorad Dodik, ministri Iliæ i Bubalo, prestolonaslednik sa suprugom, kao i ruski ambasador Aleksandar Aleksejev. Ovaj poslednji je najburnije pozdravljen. Gde god bi se ruski ambasador pojavio, do¾ivljavao je ovacije.

- Nas i Rusa trista miliona! Jo¹ ste nam samo vi ostali! Ne dajte nas, ne dajte, braæo Rusi - vikao je ¹to ga grlo nosi pripiti bradonja iz U¾ica. Ambasador se samo sme¹kao...
Najvi¹e komentara ipak je izazvalo pojavljivanje ministra Iliæa.


Aleksejev: Sve je odlièno!

Ruski ambasador Aleksandar Aleksejev ¹etao je sam centrom Guèe, bez vidljivog obezbeðenja.
- Ovo je predivno. Drugi put sam u Guèi i ovde je toliko lepo da nemam reèi. Ne znam ¹ta mi se vi¹e sviða, da li trubaèi, hrana, atmosfera, ljudi... Ama, sve je fenomenalno. Ovo nigde nema! Svaka vam èast, Srbi - rekao je Aleksejev za Press.


"Veljo, daj nam neki dinar!", "Veljo majstore, ministre kraduckaj, ali misli i na narod", dovikivali su graðani.
Interesantno je da je Iliæa, koji od srede boravi u Guèi, bilo skoro nemoguæe videti preko dana. On je u provod od ¹atre do ¹atre odlazio uglavnom posle ponoæi.

- Ma, tu sam ja, u Guèi... Sa svojim narodom - prokomentarisao je Iliæ, koga smo u nedelju oko tri ujutro pod uticajem maligana prona¹li u ¹atri blizu glavnog stadiona.
Za razliku od "noæne ptice" Iliæa, Dragan Markoviæ Palma se usred dana ¹etao Guèom.

- Mrtav sam bolestan, napao me neki virus. Ipak, nisam mogao da ne doðem! Cela Srbija je ovih dana u Guèi, a ja to nisam hteo da propustim - prokomentarisao je Dragan Markoviæ Palma, koji je celo vreme ispijao samo vodu.

Meðu gostima sabora bili su i Dobrivoje Budimiroviæ Bid¾a, radikalka Nata¹a Jovanoviæ, a u petak uveèe Guèu je posetila gradonaèelnica Novog Sada Maja Gojkoviæ.

- Maja je odu¹evljena Guèom i dogovorili smo se da od iduæe godine u Novom Sadu i u Guèi napravimo posebne manifestacije, da Egzit dovedemo u Guèu, a Guèu u Novi Sad - rekao nam je predsednik SO Luèani Slobodan Joloviæ.

Borise, gde si?!

Joloviæ ka¾e da ne razume za¹to u Guèu ove godine nije do¹ao predsednik Boris Tadiæ.

- Uredno sam ga pozvao. Meðutim, iz njegovog kabineta nisam dobio nikakav odgovor, ne razumem... Nije to u redu - komentari¹e Joloviæ.
Odliènu organizaciju Sabora trubaèa juèe je pokvarilo op¹tinsko obezbeðenje koje je pred dolazak Ko¹tunice bukvalno izbacilo novinare iz op¹tine u kojoj se nalazio pres-centar.

- Napolje, napolje, dolazi Voja. Ma, boli me za vas novinare - gurao je zbunjene novinare jedan od èlanova obezbeðenja. Na ploèici na njegovoj ko¹ulji pisalo je Neboj¹a Ðurèiæ.
S. Vojinoviæ


press

Roben

одакле су победници  :>

Darker

Tako je i nastala narodnjaèka koalicija :wall: :wall: :wall: :wall: