Japanci stvorili providnu ¾abu

Started by wolfeitzckie, 27-09-2007, 11:54:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

wolfeitzckie

27. septembar 2007. | 12:43 | Izvor: FoNet 
Tokio -- Japanski nauènici uspeli su da stvore providnu ¾abu, na kojoj se mo¾e posmatrati rad unutra¹njih organa bez obavljanja vivisekcije

"Kroz ko¾u se mo¾e pratiti rast organa i razvoj kancera", objasnio je ¹ef istra¾ivaèkog tima, profesor Masajuki Sumida, sa Instituta biologije vodozemaca pri Univerzitetu u Hiro¹imi. "Moguæe je pratiti rad organa ¾abe tokom celog njenog ¾ivota. Nauènici mogu i da posmatraju kako toksini utièu na kosti, jetru i ostale organe", ka¾e Sumida.

Providna ¾aba je stvorena genetskom manipulacijom na osnovu retkih albino-jedinki japanskih smeðih ¾aba, koje su obièno svetlosmeðe.

Ti modifikovani vodozemci mogu normalno da se reprodukuju, njihovi mladunci nasleðuju providnu ko¾u ali, iz zasad nepoznatih razloga, sledeæa generacija ¾ivi veoma kratko.

Sumida je najavio da njegov tim radi na genetskom pobolj¹anju novog primerka tako ¹to æe stvoriti ¾abu koja æe svetleti kada u njoj poène da se razvija rak.


[img=http://img254.nono9.us/img254/5710/tranparentnazaba1rj9.th.jpg] (http://img254.nono9.us/my.php?image=tranparentnazaba1rj9.jpg)

[img=http://img237.nono9.us/img237/5774/tranparentnazaba2xk8.th.jpg] (http://img237.nono9.us/my.php?image=tranparentnazaba2xk8.jpg)

izvor : sajt B92
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2007&mm=09&dd=27&nav_category=15&nav_id=265344


Adonis_Vernalis

I super. Imacemo zabu kojoj se kaka vidi kroz providna crevca, a usto i svetluca kada zapati karcinom, koji joj darujemo spricajuci je kojekakvim toksinima. I... ?

To me podseca na onaj nekadasnji "poduhvat" kada je napravljen fluorescentni hibrid kukuruza. Mos' misliti, svetluca u mraku... Da lakse nadjes lisce kada ti nocom prigusti, a zuris kuci sa salasa na salas...

Gocca

Dobro, bre, moraju li te zabe?  :roll:  Nikad ih nisam volela.

jecapereca

Naucna fantastika.
Zatim ce stvoriti providnu macku pa kuce...mozda dodju i do providnog coveka  :siza:

dirigent

Ali motiv za tako nesto je istovremeno i morbidan i duboko human. Zabe nece morati da seciraju , ali ce moci da posmatraju kako reaguju na otrove koje im radi eksperimenata ubrizgavaju.

  Podseca me na pricu o paru 95-godisnajka koji zeli da se ravede , pa kad ih sudija upita zasto to cine posle 50 godina , oni su rekli `nismo zeleli da deca pate zbog toga pa smo cekali dok ne umru`.

Al-Jasmina

 :hmm pa i nije bas TOLIKO providna,
ali hajde, pozdravimo inicijativu i trud posmatraca da in vivo posmatraju
promene izazvane tumorima, i nadam se USPESNO izlece svoje vodozemske zamorce

AquArius

E Jass!

Al' dodaj neko svetlo,
sas neke strane ..
i vidis celiju u ovom fazonu ..
la la la .. ooops




:>

pig_am_am


Al-Jasmina

 :ohwell: jadne male celije, nigde privatnosti  :>

Mashrum

Quote from: jecapereca on 28-09-2007, 21:45:40
Zatim ce stvoriti providnu macku
Ne dao im Bog,da to stvore.  :bljak:

Jeca

PA lakse Kinezima da ih ne seciraju, nego lepo glede gde i sta svetluca...jadne!

Pricala mi je drugarica koja je bila u Americi da postoje farme u kojima se vode istrazivanja u cilju povecanja dnevne muze krava tj. kako bi davale vise mleka bockaju ih raznim genima (nije ni cudo sto su Ameri nenormalno gojazni) i da je tim kravama tzv. zamorcicima skinuta koza, misici itd... i da je sa te strane folija (tipa samolepljive folije u domacinstvu sto se koristi) kako bi videli kako ta supstanca deluje na sintezu mleka, pa im se tako vide crevca i svi ostali organi. Rece da ima sliku, pa cim je vidim trazicu joj... Ne verujem da i tako nesto postoji :bljak:

Ti Ameri vise od pohlepe i novcem su zaboravili sta je humanost!

wolfeitzckie

QuotePA lakse Kinezima da ih ne seciraju, nego lepo glede gde i sta svetluca...jadne!
У Јапану? Што рече неки цига након што је добио батине од косооиких из седамдесетог блока : "Ма нека се сви ови Кинези врате лепо кући у Јапан!"

:K

MiKy

ti japanci su stvarno cudo...da,rekli su da ce stvoriti i providne nono3re ali nece moci da koriste istu metodu.Cega se sve nece setiti  :roll:

Jeca

Quote from: wolfeitzckie on 30-09-2007, 13:15:58
QuotePA lakse Kinezima da ih ne seciraju, nego lepo glede gde i sta svetluca...jadne!
У Јапану? Што рече неки цига након што је добио батине од косооиких из седамдесетог блока : "Ма нека се сви ови Кинези врате лепо кући у Јапан!"

:K


Ahahahahah....tek sam sad videla sta sam napisala...  .blah.

pig_am_am

juhu... ovde nevidljiva svinja..

bila sam na odmoru u japanu. :K