X
    Categories: Lekovi

“Kafetin” ukida reklamu

B. RADIVOJEVIĆ | Novosti

Zabrana oglašavanja “Kafetina” u BiH ne treba da brine korisnike tog leka. Sadrži malu količinu kodeina. U Srbiji odranije ne može da se reklamira



ZABRANA reklamiranja “kafetina” u Bosni i Hercegovini pobudila je sumnju i kod pacijenata u Srbiji, koji ovim lekom vrlo često umiruju glavobolju, i druge bolove, ali razloga za paniku nema. Odluka Agencije za lekove i medicinska sredstva BiH proceduralna je i njom “kafetin” u BiH sada dobija tretman kakav inače već ima u Srbiji.

U obrazloženju Agencije za lekove i medicinska sredstva BiH, navodi se da je reč o leku koji sadrži opojnu drogu – kodein, i u skladu sa zakonom zabranjeno ga je oglašavati široj javnosti.

– Za kodein su prošle godine objavljene nove bezbednosne informacije od Evropske agencije za lekove, koje se odnose na ograničenje u primeni gotovih lekova koji u sastavu imaju kodein kao aktivnu supstancu. Zato je ALM donela rešenje o odbijanju zahteva za oglašavanje, kao i rešenje o stavljanju van snage saglasnosti za oglašavanje tableta “kafetina” široj javnosti – navodi se u obarazloženju Agencije BiH.

nastavak>

adm
adm:
Related Post