X

Apoteka Subotica – najavljeni kraci ugovori o radu

IZVOR: SUBOTICKE.RS

Vlasnik Galen farma Veljko Dželetović poručio da u njegovoj kompaniji ne postoji mogućnost osnivanja sindikata. Predstavnici sindikata Apoteke Subotica nisu imali uvid u potpisani ugovor o zakupu apoteka.

U ponedeljak je u Novoj opštini održan prvi sastanak poslovodstva kompanije Galen farm sa zaposlenima u Apoteci Subotica.

Galen farm je, podsetimo, ugovorom potpisanim 29. decembra prošle godine zakupio subotičke apoteke. Vlasnik Galen farma, Veljko Dželetović, poručio je tom prilikom zaposlenima u Apoteci Subotica, koje njegova kompanija treba da preuzme, da neće imati mogućnost sindikalnog organizovanja. Od ukupno 72, Galen farm bi kao zakupac trebalo da preuzme 62 radnika Apoteka Subotica.

“Na sastanku nije vođen zapisnik, razumeli smo da je to neka vrsta uvodnog sastanka. Izlaganja na sastanku nisu bila najkonciznija. Pominjali su da će nam biti ponuđeni ugovori o radu najpre na tri, a potom na šest meseci. Nama to nije zvučalo sjajno, a porazno je zvučalo ljudima koji su u Apoteci Subotica veoma dugo ili su, uopšte uzevši, iza njih dve ili tri decenije radnog staža. Ipak, ostalo je na tome da će sa zaposlenima biti održani pojedinačni sastanci, a rečeno je i da će zarade, koje budu dogovorene, biti stroga poslovna tajna”, kaže izvor portala Subotičke.rs iz Apoteke Subotica koji je prisustvovao pomenutom sastanku.

nastavak

adm
adm:
Related Post