Botanika

Started by hulio_salinas, 19-02-2007, 08:37:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bojana 153

Za sistematiku ti je bitno da ponavljas sto vise puta da bi ti sve uslo u glavu kako treba! Radi 30 po 30 biljaka, to ti je najbolje. Dovoljno ti je da par dana u pauzi ponavljas, izvrtis biljke sa sajta. sto vise puta ponovis bolje ces zapamtiti! Ma Vucko, polozices ti to sigurno! Srecno!  :)

Maja D.

Treba vremena da se slegne gradivo...

Phenomenon

@ ljudi koji su polozili botaniku: Kako treba sistematika da se uci? Jel treba da se zna svih 10000000 biljaka iz knjige ili samo one koje smo radili na vezbama ili kako vec.

nancy

treba da znas odlike famijija i najvaznije predstavnike,mislim da je dovoljno da se znaju samo predstavnici koje smo na vezbama ucili,a za fam o kojima nema u knjizi opshirno nauci odlike najvaznijih pradstavnika.Ja sam bar tako ucila i polozila! :loptica

jeca87

Imas u botanici (Druga godina) tabelu sa familijama, mislim da ce ti to pomoci, meni barem jeste. Ucila sam 2 dana te familije. Trebalo bi prvo da nabrojis predstavnike(profesorka voli ako kazes i nekog kojeg nismo radili na vezbama, ali ne mora), a onda:

-ako si kod profesorke: kazes sta izdvaja tu familiju, po cemu je karakteristicna (npr. Asteraceae- imaju cvast-glavicu)

-ako si kod profesora: na toj tabeli imas tacan red kojim bi trebalo prezentovati familiju (ako necega ne mozes da se setis, navesce te, bez brige)

shiky

Èekaj Jeco,nisam sigurna da sam razumela koja tabela :hmm
Neka iz knjige za drugu godinu? :hm
@Nancy,pa ¹¹¹¹¹¹¹¹¹¹¹¹¹¹¹¹¹¹¹ jedan!!! :K :K :K
Ma ¹alim se,svaka èast!!! :pljes:

whatever

Мисли се на ове табеле:
http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,243.msg112208.html#msg112208 (http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,243.msg112208.html#msg112208)

mina_v

Je l' moze neko da mi kaze sta se podrazumeva pod anatomijom korena a sta pod morfologijom? Mozda je pitanje glupo, ali je ne umem da razgranicim ova dva pitanja :roll:

jeca87

Anatomija-gradja korena, one zone
Morfologija-spoljasnji izgled, metamorfoze

mina_v

Phenomenon

Da li profesori pitaju iskljucivo po datim pitanjima ili pitaju i nesto sto nema u pitanjima?
Npr. U pitanjima postoji samo tvorna tkiva, a ne postoje trajna ili organizacija tela biljke i sl. Pa da li oni pitaju i takve neke stvari ili ne?

Bojana 153

Moj savet ti je da dobro naucis gradivo koje podrazumevaju pitanja, i da pored toga samo procitas iz knjige stvari koje nisu obuhvacene pitanjima, jer profesori cesto postavljaju podpitanja. Vecina stvari u knjizi koje nisu na pitanjima ili predstavljaju uvod u pitanje, ili neke zanimljivosti.. Meni su neke stvari bile jasnije nakon citanja svega. (npr. ti nisi u obavezi da ucis lekciju razmnozavanje biljaka, ali ce ti to razmnozavanje trebati kada budes ucio golosemenice i skrivenosemenice..)

Maja D.

Detaljno obraditi sve vrste algi, gljive i li[ajeve, mahovine...

mina_v

jeco,da li je kod profesorke dovoljna ona tabela+predstavnici?

jeca87

Jeste, ali pokusaj da je sto bolje naucis. Bilo bi dobro kad bi, dok ucis teoriju iz tabele, gledala slike u praktikumu, cisto da vizuelno zapamtis. Mene je profesor pitao bas tim redom kao u tabeli i rekao je da zahteva da se tim redom izlazu familije.