Botanika

Started by hulio_salinas, 19-02-2007, 08:37:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Loptica

Jel zna neko da li je izasao raspored ko polaze kod koga i koji dan? Ja nisam pogledala kad sam bila na faxu.

Pedja

Ја мислим да пише код кога си,а да мораш лично да потврдиш испит и да ће онда накнадно да истако ко је када.

lycos

mislim da je ovo pitanje vec bilo, ali, moze li neko da precizira sta se -tacno- podrazumeva pod anatomijom a sta pod morfologijom korena, tj.stabla ?

hominis nocturna

Morfologija ti je spoljasnja gradja, kako to izgleda; a anatomija unutrasnja gradja, ono sto ne vidis... Tipovi tkiva i te stvari

lycos

da li kod gljiva treba da se uce podrazdeli-zygomicotina, ascomycotina itd...kod algi-razdeli mrkih i zelenih...kod mahovina-sphagnaceae i polytrichaceae...ili samo uopsteno o njima ??

isto tako-kod golosemenica-klase, familije itd ??

whatever

За голосеменице сигурно имају питања међу фамилијама - Pinaceae и Cupresaceae. Што се тиче алги, гљива, маховина... углавном стоји опште одлике, али колико схватам дешавало се да професор на пример тражи да не причаш опште одлике него о мрким алгама, тако да...  :roll: Your call  :K

lycos

ok, hvala ti..

da li ovo moze da potvrdi jos neko ko je polagao ??

zoe

Алге и гљиве учите са слајдова са предавања. Ту има више и лепо је написано. Мојој генерацији је то предавала професорка, а претпостављам да је и вама. Она то и тражи на испиту (ја сам код ње полагала, а и слушала сам девојку која је то одговарала). Немојте бити лењи и упоредите и оно што пише у књизи. Довољно пута се већ десило да људи падну испит само зато што их је мрзело да прочитају још пар страна о алгама и гљивама. Мислим да вреди учити на туђем искуству.

Bojana 153

Vucko, da sam na tvom mestu ne bih se kockala!  :nene:
Ako vec naucis celu knjigu, onda bar procitaj i te podrazdele, bar samo najbitnije od toga.
Ja kad sam polagala jedna devojka je pala jer nije znala neke sitnice vezane za gljive.. :roll:

hulio_salinas

Lycose, treba da ucis i podrazdele kod gljiva. Samo najvaznije karakteristike podrazdela: nacin razmnozavanja, oblik micelijuma i najvazniji predstavnici.

Kod algi treba sve! I svaki razdeo posebno. Ali neka ti kjluc za ucenje razdela bude: nacin organizacije talusa (posebni, kolonijalni, slozeni), pigment, nacin razmnozavanja, nacin ishrane (posebno Cyanophita), rezervni secer, sastav celijskog zida i produkt fotosinteze. To ti je kljuc po kome te i pita te razdele.

Kod mahovina treba da znas sve, ali ne moras detaljisati razmnozavanje, posto to ne pita (uglavnom). A iz familija samo predstavnike.

Kad sam ja imao ispit ova tri pitanja su bila. Jedno sam ja odgovarao, jedno je jedan kolega izvukao, a jedno je koleginica. Znaci slusao sam sva tri pitanja.

I da... Ja sam odgovarao kod profesorke, tako da sam ti napisao sta je ona trazila na ispitu.

P.S. Moj savet: ne budite lenji i ucite sve sto mozete. Ni za sta nemojte reci: "Ovo nije bitno!", posto je sve bitno. Ako nista, makar procitajte da se nadje u malom mozgu.

zabica

Quote from: hulio_salinas on 08-09-2007, 15:17:41

P.S. Moj savet: ne budite lenji i ucite sve sto mozete. Ni za sta nemojte reci: "Ovo nije bitno!", posto je sve bitno. Ako nista, makar procitajte da se nadje u malom mozgu.

he, he kao i za sve do sada (i ubuduce)  :help:

jodza

kada i da li treba da se potvrdjuje izlazak na botaniku?

lycos

20.9. je potvrdjivanje, ne znam u koliko sati.

M@zz@

Da, 20.09. na institutu, 10-11h.  :wink:

jodza