Fizicka hemija

Started by hulio_salinas, 20-02-2007, 02:24:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

majche

u negativnoj katalizi ucestvuje katalizator koji usporava reakciju,ali se u reakciji ne trosi,izlazi nepromenjen... inhibitor ucestvuje u reakciji,trosi se,i zaustavlja dalji tok reakcije....bar sam ja na predavanju tako skontala :>

Mili

Inhibitor isto usporava reakciju, ali iz reakcije izlazi sa trajno promenjenim hemijskim sastavom. To ka¾e knjiga :K

A ¹to s tièe azot-pentoksida, i ja mislim da je gre¹ka na slajdovima...

lycos

recite mi,koliko paznje treba obratiti na 3 metode odredjivanja reda reakcije?? ko je bio na predavanju-sta je profa rekla ??

whatever

Na predavanju je rekla da je metoda integrala najpouzdanija, i to je poslednji put jos jednom objasnila jer je jedna koleginica pitala. Buduci da sve tri metode zahtevaju konstrukciju pravih/krivi odnosno crtanje grafika sa kojih posle nesto treba da se ocitava (jer ne mogu da se koriste eksperimentalno dobijene vrednosti) mislim da je veoma mala verovatnoca da cemo dobiti to, mislim niko nije spominjao nosenje lenjira isl. Ako nista, a ono da znamo da ih nabrojimo, ali sumnjam bilo sta preko toga...

lycos

e xvala ti puno..! 

whatever

Nema na cemu :) Ako ti veceras ostane visak vremena, pogledaj eventualno diferencijalnu metodu, cisto ako se Mara naostri, pa da gotov grafik a mi da ocitamo i izracunamo (kao sto ima kod odredjivanja Ea na probnom kolokvijumu)  :wink:

josefina87

kod kinetike 2 ima zadatak u kome se tra¾i k i t polureakcije..
r-ja glasi A+2B-P,ali kada su raèunali(ja sam pisala sve postupno i izvodjenje)nisu uvrstili 1/2 u obrazac za brzinu,a ja mislim da treba jer se B dva puta sporije tro¹i ili mo¾da gre¹im?
hajde neka pogleda neko pa neka javi! :cvet

shiky

E to je i mene zbunilo... :hmm

whatever

Погледајте извођење обрасца за реакцију другог реда. Пошто брзина реакције зависи само од једног реактанта, онда нема смисла писати једну половину јер јер би то значило да је брзина промене концентрације реактанта Б дупло мања од брзине реакције што није случај јер брзина реакције зависи само од реактанта Б. Зато је згодно имати барем оквирно у глави како изгледају формуле за константу брзине...

Pedja

Људи јел вама нешто чудан задатак на 44-ом слајду?  :hm

lycos

upravo ga gledam..meni nije..
sto,sta ti nije jasno?

josefina87

gre¹ka je u raèunu

Pedja

Срећно свима![/size]

lane

У том задатку треба да буде 1/Т1 - 1/Т2, а они су ставили обрнуто.
Самим тим је и погрешан резултат...

СРЕЋНО!

drakon_3

Nije u tome greska vec su uneli pogresne temperature u obrazac