Fizicka hemija

Started by hulio_salinas, 20-02-2007, 02:24:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

lycos

jeco , is that possible ?! mislim -9+8...
da mi neko drugi prica,ne bix verovao..

hulio_salinas

Pa zasto se nija zalila profesorki?

Neka proba da ode na Institut, mozda nije kasno.

Ljudi, borite se! Nemojte da vam je glupo da urgirate za SEBE!

Bred

Quote from: jeca87 on 04-06-2007, 13:51:34
Nisam htela, ali moram da napisem. Jedna devojka je pala, falila su joj 2 poena (nije rekla-kazala, sama mi je ispricala). Ode ona da pogleda rad i vidi da joj je precrtano " -9+8=-1"; ona pita zbog cega nije tacno i asistentkinja pocne da je ubedjuje kako je -9+8=1 i kako ona valjda bolje od nas zna matematiku. Ova devojka se, nazalost, nije zalila profesorki, bilo joj je glupo, ali trebala je, sad bezveze mora ponovo da izlazi na kolokvijum.
Da , i ja cuh isto to. Jos je ta asistentkinja ili profesorka, nebitno, bila u fazonu-ti ces dete mene da ucis da su -9+8=-1?!?!??! Ovde je mozda kolegnica trebala da insistira ali kada su slicne greske bile primecene [kao ove sa -9+8]kod ljudi koji su polozili, asistenti su odgovarali-pa polozili ste, sta vise 'ocete?!?!
Mislim, stvarno nekorektno!
Nije tragedija priznati sopstvennu gresku! Pa i ako ste profesor, asistent ili "samo" student :wink:

biwi

pa dal je moguce da se tako nesto desava???!!!! izgleda da je moguce, pa sto onda cuti idi i reci profesorki, asisitentkinji i onaq su ziva bica mogu i oni pogresiti...

Bred

mogu ali te profesorke i asistenti treba da joj/mu drze vezbe i u II godini... :wink:

josefina87

neka proba i sada,mo¾da nije toliko kasno..a ako ne..pamet u glavu za ispit!

jeca87

Ма ја сам јој рекла, али она неће, већ се помирила са тим да је пала и да ће поново иѕаћи...бзвз...

shiky

Pa ako je njoj lakse da opet izlazi nego da ode i pozali se,pusti je,njena odluka...mislim totalna glupost to sto se desilo,ali je na njoj...ali bolje bi bilo da se bori za sebe,sledeci put moze biti nesto gore :hm

drakon_3

kada treba da se potvrdi izlazak u junu ili je to vec bilo?

whatever

Потврђивање изласка на испит:
- за термин у јуну: 18.06. - 21.06.
- за термин у јулу: 09.07. - 10.07.

На улазу у Институт ће стајати нека свеска где треба да се упише онај који излази, не мора лично.

Pedja

Шта треба да се учи за испит?

whatever

Треба да се учи:
- течно стање
- раствори
- чврсто стање
- радиоактивност
- адсорпција
- колоиди

mina_v

Jel se uci, kao i do sad, sa slajdova? :roll:

josefina87

pa da!
ja sam uvek konsultovala knjigu,ali su slajdovi sasvim dovoljni! :cvet

bokicaKNN

E, ljudi... jedno pitanje... ako je neko poceo sa ucenjem za ispit!
Kod koloida... Prvo, u podeli disperznih sistema prema solvataciji kaze da su liofobne cestice nestabilne, lako se grupisu i taloze, nisu solvatisane...

A kada opisuju strukturu liofobnih koloidnih cestica kaze lepo da nisu solvatisane, i onda pasus ispod toga: "Njihova stabilnost potice od sila odbijanja koje sprecavaju grupisanje i talozenje".
I sta sad?
ja sam zbunjena... nemam knjigu, pa ne mogu da proverim! Ako neko zna, nek' javi!!! pozzz...