Biologija - ISPIT - Testovi, Pitanja, Lekcije

Started by mina_v, 02-02-2007, 18:22:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

cvetulence

Ja sam jo¹ u januarskom roku primetila da se knjiga i ono ¹to je predavano ne sla¾u, a pogotovo se ne sla¾u sa samim testom! ©to mislim da stvarno nije u redu! Ili neka se bar napi¹e jedna knjiga za farmaceute gde neæe biti sve falièno!

Sole

izgleda da je svaki put sve gore i gore, kao da nije krajnji cilj da sto vise studenata polozi.
secam se jos na pocetku kada je profesorka sama rekla kako ovaj ispit nije ni malo naivan, ja nisam verovala, ali, eto ti sad...

shiky

Cilj im je da u prvom roku sto vise studenata polozi,a posle... :hmm

Bred

pazite, kada smo mi imali slican problem sa Djericem jer je test bio katastrofalno sastavljen, studenti su isli da se zale, prodekan za nastavu je dobio test, uporedio ga sa onim sto je predavano i posle toga su upozorili Djerica i on je u aprilu dao boza test :wink:

whatever

Није Ђерић него Ђелић  :cvet

Сада се он, ако је веровати професорки и њему, више не меша у састављање теста него је професорка та која га саставља, наводно на основу списка питања који јој он достави за његов део и својих питања за њен део. Тако да је суштински она одговорна.

Штета што је тај тест такав, многе ствари, посебно из генетике, јесу заиста интересантне а сви ће се сећати само теста типа "where ambiguous details meet an IQ test". Цео тај тест се више решава неким здравим (биолошким) разумом него оним што се може прочитати у књизи, е сад да ли то треба тако или не... не знам. У сваком случају, они су се у потпуности оградили од тога - коме тест не одговара има усмени.

zabica

ali na usmeni mozes da izadjes samo ako si izmedju dve ocene - znaci, samo ako polozis test  :ninja:

whatever

Quote from: zabica on 12-06-2007, 14:07:04
ali na usmeni mozes da izadjes samo ako si izmedju dve ocene - znaci, samo ako polozis test  :ninja:

Хммм, јеси сигурна, знам да је у фебруару била нека прича, девојка дошла да погледа тест јер је пала, онда јој Ђелић понудио да одговора усмено... Могуће да грешим, у том случају, то није нимало коректно - ономе ко је положио усмени је луксуз, а ономе ко је пао нешто што му много значи. А и сумњам да је неки напор констатовати да студент не зна и вратити му индекс, тако да ми је потпуно нејасно зашто не би могао и онај ко је пао да изађе на усмени... :roll:

zabica

Iz pouzdanih izvora - devojka je pala, pitala da odgovara usmeno, i dobila negativan odgovor. Toliko.

Loptica

Ja sam polozila nekim cudom.Stvarno sam mislila da cu pasti,nisam od onih sto sve nauce i zale se kako su lose uradili pa dobiju 10! Ucila sam sve one glupe detalje,a da me neko pita sustinu,nemam pojma.Stvarno je test bio katastrofalan,mozda cak i gori nego u aprilu(posto tad nisam bas ucila ne znam da procenim da li je bio tezak),za gomilu stvari nisam nikad cula niti procitala u svim mogucim beleskama i knjizi nego sam isla sistemom eliminacije,ono znam da je tacno pod 4,za 2 nisam sigurna,ali postoji samo jedna kombinacija pa zaokruzim C ili sta vec.Tako sam za dosta pitanja otprilike zaokruzivala odgovore i imala sam srece. A to da je polozilo samo 15 ljudi dovoljno govori o tome kakav je bio test! Cak sam cula Djelica na ispitu kako govori profesorki da nisu mozda dali pretezak test!  :namcor  Ne znam sta da kazem ostalima,ucite detalje napamet,meni bar nisu imali nesto mnogo smisla i nemojte da se obeshrabrujete,bice bolje 28. juna! Samo polako!

cvetulence

Ja sam polo¾ila i nisu mi dali da izaðem na usmeni, jer sam dobila 6!

Bred

upis ocena iz biologije je 4.7.2007. Ne morate licno da donosite index.

Loptica

Thanx Bred!:) A u koliko sati? Posto u aprilu nije htela nekima da upise ocene jer su dosli pola sata kasnije...

Bred

Loptica

Ok,nema veze! I jos jedno pitanje,koje nema veze sa ovom temom,ali ne znam gde pripada.Koje je radno vreme saltera na faxu? Posto treba da odem,a jos uvek nisam izvalila kako rade,pa da se ne cimam za dzabe...

zabica