Uvod u farmaciju

Started by M^i^M^a, 04-10-2006, 09:44:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

e sad ste ga na*ebali :roll:

pipi_duga_carapa

@ hulio - m ne bih se ja bunila (; samo kazem da su nam iz nekih drugih predmeta potrebnija ta predavanja, zbog dopisivanja van slajdova ... (((;

ja se iskreno nadam da ovo sto je hulio napisao nije posledica urgiranja oko dvosmislenosti pitanja ;p
cula sam neke traceve kako ce test biti zbog toga ponisten (zbog dvosmislenosti pitanja), ali pretpostavljam da su to samo gluposti, jer profesorka to nije uopste pominjala ...
mislim da je dovoljno da se pogledaju ocene koje smo dobili da bi se zakljucilo koliko je test bio tezak?!?! i koliko su ljudi lose (?) uradili?!?
imam jedno pitanje: zar sustina bolonje nije da nam kolokvijumi budu u formi testa, tj sa zaokruzivanjem?
i da ... sto kaze hulio forma II kolokvijuma ce biti pisi sta znas na 10 pitanja za isto vreme za koje se radilo 20 pitanja na zaokruzivanje ... tj za 30min ...

hulio_salinas

@pipi slazem se u potpunosti sa tobom... ne mogu da verujem da cemo na "testu" pisati koliko znamo!!! jednostavno mi to ne ide kako treba...

ako si nesto mogao smekerski da naucis za I kolokvijum, za drugi ne mozes!!! moras da nabubas sve!!!   .grins. hehehe

pipi_duga_carapa

najgore je sto cemo mi sada morati sve od pocetka da ucimo, tj bubamo, jer smo navikli na formu testa, tj da nam je dovoljno da znamo o cemu se radi i da logicno razmisljamo (:

i jos + sto je sve isto, a opet razlicito ;p tj iste stvari se vrte u svim definicijama, ali nekako na neki drugi nacin ... i onda se sve to tako fino pobrka (8

i jos + sto cemo i na zavrsnom testu imati i formu testa i formu odgovaranja na pitanje putem pisanja definicija i sl.

uzas ):

hulio_salinas

stvarno je uzas...

nadao sam se da nam nece zagorcavati zivot, ali...

ne ide sve kao po planu...

nesto mora da te tresne pre ili kasnije!!!   :][

ma nista sad... moramo to da odradimo kako znamo i umemo... hehehe....

samo hrabro!!!

pipi_duga_carapa

to bi bas trebao da bude predmet koji treba da nam bude lak i drag (:

no dobro sta sad tu mozemo ...
pretpostavljam da nikakvo urgiranje od strane starijih studenata sada ne bi imalo smisla ... tako da cemo morati da se snadjemo ... tj da bubamo za vikend (8

ah ... navike su cudo ... i izuzetno su lose ... )8

pozdrav!

Bred

ja sam cuo i da je test trajao krace od 30 minuta, recimo 20tak?!
dobicete da pisete sve sto znate zato sto na tome profesorka moze da vam zakida na ocenama a onoliki broj devetki i desetki joj sigurno nije lep prizor.

whatever

I meni se cini da su veliki broj visokih ocena i promena forme kolokvijuma u zabrinjavajuce uskoj vezi... Ko ce uciti one njene pompezne formulacije, oooo Boze...   :(

pipi_duga_carapa

@ Bred - zaista nemam pojma ... na oba kolokvijuma nisam imala pojma koliko je sati, posto pametna ja nisam ponela sat ;p ali sam cula od nekih ljudi da su komentarisali da je test trajao 20min (8

ah ... uopste mi nisu jasni takvi profesori ... zar ne treba da budu srecni sto je tako veliki roj studenata dobro uradio kolokvijum, to valjda znaci da ucimo taj predmet, a to je valjda dobro? heh .. (8

Bred

ne, ne, ne. veliki broj visokih ocena je tragedija :roll:

zoe

Верујем да је по Болоњи циљ направити тест такав да расподела оцена има облик Гаусове криве где се максимум налази на оцени 8. Свако одступање од овога, чини тест неадекватним... :shock :K :wink:

Bred

streber :K
Sorry za off :)

zoe

Само ти прозивај! :F

Нисам ја то баш измислила (Само сам баш лепо срочила! Стана би била поносна :>), заправо чула сам од једног професора са Географског (а и они су сад по Болоњи). Какав год да је састав студената (били они феноменални, просечни или никакви), треба успоставити такав критеријум да просек буде 8, и да има највише осмица...

stef

Ovi nasi profesori .grins. .grins. .grins. .grins..Zao mi je ovih brucosa,  profani ne znaju da je cilj bolonje da sve bude u formi testa i da se izbaci nepotrebno buksanje.Sta je tu lose da iz uvoda farmacije svi imaju 9 ili 10.Pa to nije ispit koji studenti treba da padnu!Bice za njih mnogo tezih ispita... :ninja:

hulio_salinas

profesor ne moze sebi da oprosti pojavu visokih ocena... stavite se u njen polozaj:

"Da li sam im dala suvise lako?  :hm "
"Da li su videli test pre polaganja?  :hm "
"Mozda je asistent.... ne, ne... nije sigurno, osim... ne... ali... ne, ne...  :/ "
"Ma stavicu im sledeci tezi pa da vidim o cemu se radi..."

===============

Ne moze prof da dozvoli sebi luksuz da cela generacija uradi perfektno! tu nesto ne stima... mozda ce neko treci (dekan, kontrolor nastave itd) pomisliti da namerno pusta studente, a to automatski znaci: "Get Out Of Here!!"