Analiticka hemija I

Started by hulio_salinas, 20-02-2007, 02:16:16

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Phenomenon

Ja sam to pitanje omanuo.

lane

Quote from: zoe on 26-03-2007, 10:52:16
Јој Бојана, то питање уопште није трик питање... р-ја је јако важна... Али нисте ви криви, баш су вам збуџили ту аналитичку! Штета за тако леп предмет! :) :cvet
Па, стварно јесте штета!  :roll:
И то не само зато што је леп предмет, него и зато што ће нам то касније стварно и требати...
(И то није само проблем са овим предметом, али ово већ иде у 'off topic'.)

zabica

ne da su n am zbudzili, nego polusemestralini...  :help:

Sole

zna li neko mozda da li ce priznavati polovicno uradjene zadatke?

zabica

Quote from: Sole on 27-03-2007, 11:45:07
zna li neko mozda da li ce priznavati polovicno uradjene zadatke?

ja sam pitala za ovo i prof. Kapetanovic mi je odgovorila :"Pisi te sve sto znate i pisite tacno!"

sta se moze iz ovoga zakljuciti...? ja ne znam... :roll:

Sole

ne znam ni ja! ali, hvala na info! pitam zato sto ima zadataka sa po 3 r-je i npr. jedno izjednacavanje nije tacno, ne znam kako ce da gledaju to. koliko vidim i cujem, nisam jedina...

zabica

isto i ja o tome najvise razmisljam, jer je meni npr tacna oksidacija a nije redukcija, i ko zna za ostale reakcije.
bilo bi pametno sutra na predavanju pitati...

Bojana 153

Quote from: zoe on 26-03-2007, 10:52:16
Јој Бојана, то питање уопште није трик питање... р-ја је јако важна... Али нисте ви криви, баш су вам збуџили ту аналитичку! Штета за тако леп предмет! :) :cvet

Kapiram ja da je r-ja vazna, ali dobili smo pitanja gde je bila takva r-ja samo sa Mn, pa niko nije bio siguran reaguje li i Cr isto ili ne... I ja kazem da je stvarno steta sto smo analiticku samo preleteli jer mi je ona do sad najzanimljiviji predmet! :cvet

josefina87

Quote from: zabica on 27-03-2007, 12:03:40
isto i ja o tome najvise razmisljam, jer je meni npr tacna oksidacija a nije redukcija, i ko zna za ostale reakcije.

isti slucaj! :ohwell:

zoe

Колико см ја упућена, ви се нисте нешто много бавили током анализе... или можда јесте :hmm
Елем, у тим случајевима, ако раздвајање јона напишеш погрешно, а доказну р-ју тачно, они ти ништа не признају уз образложење да немаш шта да докажеш јер га ниси ни раздвојио... То му дође логично :K

Ако сте изгрешили коефицијенте, морам вас разочарати, али вам р-ју неће признати...

Ипак, аналитичка је врло логична и здраворазумска ствар, тако да ја не сумњам у вас :cvet

zabica

Quote from: zoe on 27-03-2007, 17:00:22
Ако сте изгрешили коефицијенте, морам вас разочарати, али вам р-ју неће признати...

ah, neee
npr. kod mene je slucaj da sa jedne strane imam SO3 2- jone a sa druge SO42-. u praktikumu ispred svakog stoji broj 5 koji ja na testu nisam napisala, a izjednacila sam reakciu bez toga...

Pedja

Да то је баш нелогично,не знам чему то такво изједначавање где и не морааш да пишеш број  :hmm

zoe

Ау људи, па мора да се среди број електрона који се размењује у оксидоредукцији :wall: :wall: :wall:
Уосталом, Жабице, ето баш у том примеру кисеоници вероватно нису могли да се сложе...

Ух, не могу да верујем да ћу ово морати да напишем... Тако је неко из неке претходне генерације кукао што су му, забога, скинули задатак зато што је уместо амонијум јона написао амонијак :wall:

Sole

pa da, moraju naelektrisanja da se poklope, ne moze tek tako. to je kao ona fora sa maskirajucim reagensom gde treba 10 CN-, a ne 6 i 8 NH3, a ne 4. nazalost...

whatever

Quote from: zoe on 28-03-2007, 06:40:55
Ау људи, па мора да се среди број електрона који се размењује у оксидоредукцији :wall: :wall: :wall:
Уосталом, Жабице, ето баш у том примеру кисеоници вероватно нису могли да се сложе...

Ух, не могу да верујем да ћу ово морати да напишем... Тако је неко из неке претходне генерације кукао што су му, забога, скинули задатак зато што је уместо амонијум јона написао амонијак :wall:

Pa ako se ja ne varam u praktikumu stoji da je najosetljivija reakcija za amonijum jon reakcija sa Nesslerovim reagensom a ispod toga napisana reakcija sa amonijakom... Isto tako za te sulfite, u reakciji sa permanganatom u kis. sredini napisu sulfitnu, a u reakciji sa cinkom opet u kis. sredini napisu kao sulfitni jon. Mislim, vrlo je verovatno da mi imamo neke zesce rupe u znanju, ili moguce samo ja, ali meni to nema puno logike, a niko nam na ovako nesto nije skrenuo paznju.