Engleski jezik

Started by lycos, 02-03-2007, 07:06:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

jeca87

Zabice, ako si gledala seriju "Alo,alo", onda ces me razumeti: Fafafafafa-fa-fa-fa...

shiky

Lisn veri kerfrli aj shud sej dis onli wens :K :K :K
Ja ako budem isla po osecaju,moj test ce da dogura do prve kante za otpatke...

Phenomenon

Quote from: zabica on 25-03-2007, 16:11:31
Quote from: Phenomenon on 24-03-2007, 17:32:37
Ni ja ne znam ni kako ni sta da ucim. Ali tu je uvek osecaj. Jeste da je malo zardjao, ali sta je tu je. Ja cu ici po osecaju pa dokle doguram

ovako i ja razmisljam, ali odakle mi osecaj za rec koju cujem prvi put u zivotu, pritom je latinskog porekla i nema bas neko pravilo za gradjenje prideva i priloga. Meni je sve ovo strano...

zabice, evo male pomoci:

Phenomenon - Phenomena :) :)

zabica

:OFF uh al si napravio konfuziju sa ovim citatima i umetanjem svojih reci izmedju... :)

ali hvala za pomoc  :cvet
samo zato sto te poznajem u petak sam znala kako ide mnozina, sta bih ja bez tebe  :K

Phenomenon

ет жабица:
Видиш како на сваком кораку помажем људима :К

Претходни пост сам грешком написао латиницом, немојте да мислите да ми се сад свиђа енглески.

hulio_salinas

Danas sam bio na sastanku sa profesorkom engleskog jezika. Da ne bih objasnjavao tok sastanka, reci cu vam samo sta je dogovoreno. Mnogo je bilo price, koja ne treba da vas zanima. Najbitniji su ostvareni ciljevi, dok je sredstvo apsolutno nebitno. Zato cu vam samo izneti zakljucak sastanka:

Nastava ce se promeniti na bolje!
Profesorka je prihvatila sve nase predloge i otvorena je za svaku saradnju. Dakle, od sada ce nastava biti organizovana na sledeci nacin:
- Posle svakog obradjenog teksta, profesorka ce izdvojiti nepoznate reci i reci ce nam koje moramo znati, a koje ne.
- Pre svakog casa cemo znati sta cemo od gramatike raditi na tom casu, tako da cemo moci blagovremeno da se spremimo.
- U toku jednog termina cemo raditi samo jednu oblast iz gramatike. Nece se vise ponoviti situacija da na jednom predavanju radimo i prideve i imenice i pasiv i tvorbu reci i... Dakle, jedan termin je predvidjen za pasiv (ili prisvojne zamenice, prideve, gerund...) i tog termina se radi SAMO pasiv kroz vezbanja.
- Nece moci da nam ponovo predaje svaku oblast iz gramatike, ali ako nam nesto ne bude dobro islo, ponovo ce ispredavati i objasniti. Bukvalno necemo nista prelaziti dok ne naucimo.
- Sve vezbe cemo imati na internetu pre ili kasnije

Testovi
Sto se testova tice, nemojte da mislite da je to ko zna sta. To je samo da ostanemo u toku i da profesorka zna koliko znamo. Sto se sutrasnjeg testa tice, izgledace ovako:
10 pitanja:
- 8 pitanja - dobijemo rec na engleskom i ispod nje pod a,b,c,d objasnjenja te reci na engleskom i treba samo da zaokruzimo pravo znacenje
- 2 pitanja - dobijemo recenicu na srpskom i ispod nje pod a,b,c,d ponudjen prevod na engleski i treba samo da zaokruzimo ono za sta mislimo da odgovara prevodu te recenice

Sami prosudite da li je ovo tesko i da li imamo razloga da se bunimo?!

Promenjen je nacin bodovanja
Poeni koju su bili predvidjeni za aktivnost na predavanju su ukinuti! Razlog - nemoguce je organizovati interaktivnu nastavu sa velikim brojem studenata.
Bodovanje ce se vrsiti na sledeci nacin:
Predispitne obaveze:
- 1. test - 10 poena
- 2. test - 15 poena
- 3. test - 15 poena
- Pisani deo ispita - 20 poena
Ukupno: 60 poena
Pisani deo ispita ulazi u predispitne obaveze, jer ne moze drugacije da se organizuju poeni. Ovo sam predlozio da bi ocena bila stvarno stanje stvari.

Ispitne obaveze:
- Usmeni ispit - 40 poena

CENA KOSTANJA
Profesorka zeli da nam sve ovo omoguci, ali pod jednim jedinim uslovom - da budemo tihi na predavanju i da popunimo prve redove sva 3 krila u amfiteatru. Tako cemo moci i bez mikrofona da pratimo nastavu i da ucestvujemo u istoj.

Mislite li da je previse? Ja NE.

Ja sam obecao da cu joj obezbediti ovaj deo dogovora! Imam li vasu potvrdu?!

===================

Sve sto vam nije jasno, pitajte. Ja sam maximalno zadovoljan ishodom sastanka i mislim da nece biti nikakvih problema.
Ako nam i ovo bude bilo tesko, profesorka je predlozila jos neke olaksice, ali necu o tome. Samo znajte da i ako nam ovo bude bilo tesko, ima rezervnog plana. Iskreno, mislim da bi bilo bezobrazno da trazimo nesto vise, jer nam stvarno izasla u susret.

Osim jednog velikog HVALA, ne bih imao sta dodati.

Nadam se da ste zadovoljni. :roll:

:cvet

shiky

E bre,super smo prosli!Hulio prestravi me danas kako si izleteo i dojurio do amfiteatra sav usplahiren pomislila sam da smo ga ugasili,ali u stvari su vesti super!Hvala! :cvet

Pedja

Хвала Хулио,ја сам задовољан  8)

На ком принципу је овај усмени испит?

Јел ће тачно да се зна када су ови други тестови?

lane

И ја сам максимално задовољна!!!  :cvet
Није могло боље од овога! :wink:

Тест је цео на заокруживање, теко да то стварно није никакав проблем...
И хвала Богу да нема оног бодовања активности!  :Bog
У суштини, промењено је све што нас је највиште и мучило...

Представници, заслужили сте  :pljes: :pljes: :pljes:!

Quote from: shiky on 29-03-2007, 10:29:45
Hulio prestravi me danas kako si izleteo i dojurio do amfiteatra sav usplahiren pomislila sam da smo ga ugasili,ali u stvari su vesti super!Hvala! :cvet
off: Па како да не буде усплахирен, ко зна шта су им радили тамо!  :K
     И сам је рекао да су средства небитна (ко зна шта је било у питању... :K). :K

ares

jeeeeeeeeeeeeeeeeeee :K :K :K :loptica :loptica

hulio_salinas

Usmeni ispit:
dobijes deo nekog teksta koji smo radili na predavanju. Deo - znaci 1 ili 2 pasosa. Prevedes ga, uocis gramaticka pravila i diskutujes o njima. Onda ti profesorka postavi nekoliko pitanja vezana za to procitano i to je to. Ona mi je rekla da ne treba da se plasimo nista, jer je engleski jedan od ispita koji svi daju.

Sto se testova tice - BICE NAJAVLJENI!

:cvet

lycos

predstavnici,svaka cast..ako bude ovako kako si napisao-nema nikakve potrebe da se bunimo. Jedino na nama ostaje da je ispostujemo i budemo mirni na predavanjima.

Phenomenon

Баш лепо, баш одличан си.

lycos

danas smo imali test..sve je ispostovano..

MiKy

ima li kakvih promena sto se tice ispita za starije studente?