Analiticka hemija I

Started by hulio_salinas, 20-02-2007, 02:16:16

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zoe

Што се Неслера тиче... Прво се пише р-ја амонијум соли са јаком базом, како би дошло до ослобађања амонијака из те соли, а тек онда сама Неслерова р-ја...

Ова збрка око амонијум јона и амонијака је била када је неко на амонијачни комплекс сребра лепо и уредно деловао разблаженом азотном, а онда са десне стране поред талога AgCl написао и да се издваја амонијак :> :wall: Мислим, потпуно је генијално ослобађање базе у киселој средини! Алхемија, човече :116:

Sole

da li je mozda prof. rekla danas na predavanju kada ce izaci rezultati? vidim da niko ne zna bas sigurno, a cini mi se da niko od dezurnih nije rekao na kolokvijumu.

lycos

trebalo bi sutra da izadju.jos nije nista sigurno.

Jelenaa

Zabice nece ti priznati, nisi resila oksidoredukciju

jeca87

Jebi ga, i meni ce poskidati dosta poena... :(

lycos

ako tako bude-imacu mozda dva cela zadatka :( :(

whatever

Da li je tacno da je popravni u utorak (?!), mislim ako ne dobijemo sutra rezultate to bi znacilo da cemo znati dan ranije da li izlazimo na popravni ili ne...  :roll:

hulio_salinas

Whatever, ne! Nije tako. Dogovorio sam se sa profesorkama da cemo popravni zakazati tek kada budu izasli rezultati i kada budemo znali koliko je ljudi proslo, a koliko nije.

jeca87

E Hulio, meni je danas tehnicarka rekla da je to sve vec pregledano, da smo u principu lose uradili i da je popravni 21-og  (?!) Ovo mi je skroz cudno... Verovatno je ona pogresila... (nadam se)

Sole

i ja sam cula od nekoliko drugarica kako je i njima receno da je generalno lose uradjeno (navodno ce spustiti kriterijum ?), ali sve  je to rekla-kazala, kao i obicno, tako da je najbolje da sacekamo rezultate kad god izasli, a nadam se da ce biti uskoro! ;-)

cvetulence

I ja sam èula da je dosta lo¹e uraðeno, na¾alost!

ares

Naopako ako jos i ovo padnem!

lycos

bice veselo kada stignu rezultati..

josefina87

Bas me zanima kako ce se sve zavrsiti! :roll: Jel znate hoce li biti ti rezultati u ponedeljak?

hulio_salinas

Sto se tice rezultata - bice u toku sledece nedelje, ne zna se kog dana. Tako je rekla prof Kapetanovic.

Sto se kolokvijuma tice - ne znam. Znam samo da cemo se dogovoriti za termin, kada budu izasli rezultati. Do tada je sve neizvesno.

:roll: