Biologija - ISPIT - Testovi, Pitanja, Lekcije

Started by mina_v, 02-02-2007, 12:22:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Loptica

Quote from: hulio_salinas on 19-04-2007, 01:51:42

To nije tacno. A sta je sa VIII, IX, X i XI grupom?

Na pr. IX grupa nema nista ponedeljkom. Takodje, mislim (podvlacim: mislim) da ni ove 3 grupe nemaju nista ponedeljkom. Zasto biste se menjali sa ljudima iz prve cetiri grupe?
VIII grupa ima fizicku hemiju ponedeljkom od 8-14 h (kada i V,VI i VII, znaci u terminu ispita),a tacno je da IX,X i XI grupa nemaju nista ponedeljkom,ali oni zajedno sa XII grupom imaju fizicku hemiju cetvrtkom od 11:30- 17:30 , a mi,tj. ove cetiri grupe(V,VI,VII i VIII) u tom terminu imamo vezbe iz organske i ne mozemo da dodjemo na fizicku hemiju! Zato sam rekla da mozemo da se zamenimo samo sa prve cetiri grupe,jer mozemo samo u njihovom terminu da odradimo te vezbe, odnosno da ne mozemo ni sa njima jer imaju botaniku ponedeljkom! Zato sam te pitala sta da radimo...

hulio_salinas

Izvinjavam se onda. Ja ne mogu da vam odgovorim na to pitanje. Jedino da odetedo instituta za Fizicku hemiju i da ih pitate.

Izvini.  :cvet

Loptica

jeca87

Srecno ljudi stvarno, od sveg srca! Ako vam nesto znaci, ja sam sve profesorkino ucila iz predavanja, a Djelica sam procitala i podvukla najbitnije, a onda jos jednom procitala podvuceno...i prosla!
Svima vam drzim palceve! :) :) :)

zabica

Quote from: jeca87 on 19-04-2007, 12:55:51
Srecno ljudi stvarno, od sveg srca! Ako vam nesto znaci, ja sam sve profesorkino ucila iz predavanja, a Djelica sam procitala i podvukla najbitnije, a onda jos jednom procitala podvuceno...i prosla!
Svima vam drzim palceve! :) :) :)

ovo je moj plan  :lol:

a zadatke, jel radite?

koliko je bilo zadataka u februaru?

josefina87

samo one kod nasledjivanja i sa praktiènog! :a

jeca87

Jozy, pa mislim da samo takvi i dolaze u obzir!

lycos

svi da polozite,pa da slavimo na kopaoniku!

Sole

to bi bilo extra!
koliko sam ja videla kod onog sto je profesorka diktirala oblasti iz kojih se padaju pitanja, samo kod Mendelovih pravila pise 2 zadatka, tako da verovatno iz toga nece biti teorije. ;-)

josefina87

Sole

gde da nadjem monogenske bolesti?
bas sam se na vreme setila.
imam ih na slajdovima, ali ih nema u knjizi, a pretpostavljam da sa sladjova nije dovoljno, mislim da je tamo samo podela. ;-)

josefina87

ima ih u bele¹kama..ne znam da li ih ti tima¹.. :hmm ja sam na¹la svesku od drugarice.. :roll:
sole,mo¾e¹ li da mi napi¹e¹ ta pitanja,nemam ih?! :cvet

Sole

stize...  :~
I
osnovne karakteristike prokariota, eukariota, hem. sastav celija

II
plazma membrana, transport kroz membranu, citoplazmatske organele, citoskelet

III
nukleus, nukleolus, replikacija, transkripcija, translacija, regulacija genske aktivnosti prokariota i eukariota

IV
celijski ciklus, mitoza, mejoza, fertilizacija, Mendelova pravila-2 zadatka, rana embrionalna geneza

V
numericke i strukturne aberacije, genske mutacije, reparacija, monogenske bolesti

molim te mi kazi, koliko ima iz tih monogenskih bolesti? ;-)

josefina87

tnx :cvet
nemam pojma,jo¹ ih nisam èitala,ali mislim da nema puno! :roll: