Bolonjci su (opet) zadovoljni!!!

Started by hulio_salinas, 17-11-2006, 06:38:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

lane

Hulio, evo i za tebe  :cvet
Ti zahtevi stvarno ¾ivot znaèe!!!
Nisam sigurna koja je "procedura" za postavljanje tih zahteva, ali treba ne¹to da se preduzme ¹to pre. Samim tim ¹to smo mi "ekperimentalna" generacija, èini mi se da dosta njih ne shvata da je jako te¹ko (èitaj nemoguæe) da se sve to postigne 100% i jo¹ plus uz polaganje istog gradiva po nekoloko puta!!!

hulio_salinas

Ljudi iz studentske organizacije ce jos koliko sutra otici do nove "garniture" uprave fakulteta, sa kojima ce zakazati sastanak.
Predacemo im zahteve i nadamo se da cemo uspeti sve da zavrsimo na lep i miran nacin. Ne vidim razlog da se ne postuje ono sto je dogovoreno ranije ove godine.
Nadamo se da ne trazimo previse... Trazimo SAMO ONO STO SU UVELI!!!

lane

Quote from: hulio_salinas on 12-12-2006, 15:01:43
Trazimo SAMO ONO STO SU UVELI!!!

E, ba¹ to!!! I ja se nadam da æe to uspeti na lep i miran naèin, tako je najboje...
Pozdrav Hulio... :cvet

Bred

strpite se sa tim zahtevima do 27.12.

trinity

Nazalost nema vremena za strpljenje moracemo da delujemo odmah jer ako cekamo januar nista necemo uraditi
Tako da cemo morati zahteve da predamo starom sazivu i onako su oni radili ovaj studijski program

Pedja

Quote from: trinity on 13-12-2006, 03:44:22
Nazalost nema vremena za strpljenje moracemo da delujemo odmah jer ako cekamo januar nista necemo uraditi
Tako da cemo morati zahteve da predamo starom sazivu i onako su oni radili ovaj studijski program

Let a force be with you!   :Bog

Nadamo se da cete nesto uraditi  :loptica

whatever

E znate kako, ovo je vec sizofrenija, napisacu ovde u Biologiji, ali vazi za sve. Kako je moguce da jedan predmet bude uslovljen drugim kada se zavrsavaju u isto vreme?! Znaci, sta mi sada treba da budemo, vidoviti, da bi predvideli da li cemo poloziti jedan predmet ili ne?! Kako to da znamo PRE nego sto prijavimo ispit?! Kako?! Kako je to tehnicki osmisljeno, da li je uopste moguce da prijavimo ispit koji je uslovljen nekim koji jos uvek nismo polozili? I kada smo ga vec prijavili, zasto ne bismo i izasli na njega? Da li je neko uopste razmisljao o ovim stvarima, ili su se oni blazeno pomirili sa tim da cemo im mi biti kao oni mali beli misevi sto ih setaju fakultetom i rade im Bog zna sta?! E pa ako oni jesu, mi ne treba! Ako ne mozemo nista da promenimo, onda nam barem duguju objasnjenje! Dakle, mislim da treba da trazimo da se prodekan za nastavu pojavi pred amfiteatrom, ovo nam objasni i odgovori na nasa pitanja. Toliko.

Bred

Nisu razmisljali o tim stvarima zato stanje i jeste tako kako je. Morate saradjivati sa studenstkim organizacijama i vasim mentorima i ukazivati na te probleme.

hulio_salinas

Bred
totalno si u pravu. Da je neko razmisljao o tome kakav se program prihvata, uopste ne bismo bili u ovoj situaciji. Dosli smo do situacije da niko nista ne zna i da niko ni za sta ne odgovara. Dobili smo onaj (novi) program na disku. Tu pise jedno, profesori pricaju drugo, organizacija prvo, asistenti trece, studenti cetvrto, a u praksi je tek nesto peto! Zato (mi, studenti prve godine) pokrecemo ova pitanja. Uz pomoc studentske organizacije i profesora koji mogu sebi dozvoliti luxuz komunikacije profesor-student, doci cemo do necega (valjda). Treba biti optimista...

Phenomenon

@hulio: mala shala, nhf?

Nije mi jasna ta uslovljenost, ali sta cemo...

Pedja

Quote from: whatever on 13-12-2006, 16:56:37
E znate kako, ovo je vec sizofrenija, napisacu ovde u Biologiji, ali vazi za sve. Kako je moguce da jedan predmet bude uslovljen drugim kada se zavrsavaju u isto vreme?! Znaci, sta mi sada treba da budemo, vidoviti, da bi predvideli da li cemo poloziti jedan predmet ili ne?! Kako to da znamo PRE nego sto prijavimo ispit?! Kako?! Kako je to tehnicki osmisljeno, da li je uopste moguce da prijavimo ispit koji je uslovljen nekim koji jos uvek nismo polozili? I kada smo ga vec prijavili, zasto ne bismo i izasli na njega? Da li je neko uopste razmisljao o ovim stvarima, ili su se oni blazeno pomirili sa tim da cemo im mi biti kao oni mali beli misevi sto ih setaju fakultetom i rade im Bog zna sta?! E pa ako oni jesu, mi ne treba! Ako ne mozemo nista da promenimo, onda nam barem duguju objasnjenje! Dakle, mislim da treba da trazimo da se prodekan za nastavu pojavi pred amfiteatrom, ovo nam objasni i odgovori na nasa pitanja. Toliko.
Veoma zanimljiv post...

To u vezi Biologije je stvarno ludilo mislim gledajte ovo:
1. Biologiju moras poloziti da bi izasao na Anatomiju
2. Anatomiju moras uciti uporedo sa biologijom jer? (pogledaj pod 3)
3. Jer su Biologija I Anatomija jedno semestralni ispiti
4. Pritom iz Anatomije ne postoji knjiga tj. postojace za nedelju dana

Da li je ovo vama cudno? Evo neka kazu i stariji studenti...
Stvarno je ovo za upotrebljavanje ovog smajlica  :confused:

katarina

Jadna vasa generacija... Propaticete dok ovi nasi ne uvezbaju Bolonjsku deklaraciju!

Pedja

Quote from: katarina on 14-12-2006, 11:46:08
Jadna vasa generacija... Propaticete dok ovi nasi ne uvezbaju Bolonjsku deklaraciju!
Haha  :K ,sada si to rekla kao da smo mi oni beli misevi koje pustaju po nekom lavirintu da bi isprobali da li nesto funkcinise ,tacnije   mi smo zamorcici...  :shock

hulio_salinas

katarina
oni se i ne trude da uvezbaju! cak su se postavili kao da su protivnici bolonje!!! malo malo pa ubace neku opasku na racun studentske organizacije, koja je izdejstvovala reformu...    :][

katarina

Ne znam tacno kakav je zakon ili sta vec, ali stvarno nije u redu sto vam uslovljavaju ispite iz istog semestra!!! Pa sta da vam kazem, "deco bolonjske", borite se. A ko vam predaje anatomiju?