Bolonjci su (opet) zadovoljni!!!

Started by hulio_salinas, 17-11-2006, 06:38:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

stef

Bolonjcima jeste malo skraceno gradivo! I hromatografija se nece uciti iz svakog predmeta.

Pedja

mullala

Ne slazem se sa vama vezano za kolokvijume, ali sta sad :>
Imate moju punu podrsku za insistiranje na reformi...
Kao i blagu zavist sto cete znati vise nego mi :lol:
Znam da je tesko i da je mucenje, ali ja bih vise volela da me je neko mustrao da ucim stalno nego da se zaglavim na kraju i prenosim najteze ispite iz godine u godinu...
I volela bih da mogu nesto da uradim da vam pomognem u borbi za reformu, ali ocigledno da ne mogu nista vise od moralne podrske :hm
Ako mogu, naravno, javite :)

hulio_salinas

za pocetak: prestani da pises kontraargumente!   :K :K :K

hvala na podrsci...
:cvet :cvet :cvet

Bred

Quote from: pereca on 02-12-2006, 17:59:49
Da li to znaci da profesori nisu sigurni u svoje ocene i procene, pa im treba sistem triput meri - jednom seci.
A posto ceo svet tako radi, ne vidim zasto opet mi moramo da budemo izuzetak.
To znaci to. Raspitajte se da li se na ostalim medicinskim fakultetima rade oslobadjajuci ili neoslobadjajuci kolokvijumi?

Pedja

Quote from: Bred on 04-12-2006, 09:17:20
Quote from: pereca on 02-12-2006, 17:59:49
Da li to znaci da profesori nisu sigurni u svoje ocene i procene, pa im treba sistem triput meri - jednom seci.
A posto ceo svet tako radi, ne vidim zasto opet mi moramo da budemo izuzetak.
To znaci to. Raspitajte se da li se na ostalim medicinskim fakultetima rade oslobadjajuci ili neoslobadjajuci kolokvijumi?

Hocemo

Bred

Sinoc sam na Tvu sam cuo izjavu ministra prosvete sa sajma obrazovanja u Nsu gde on kaze da je sustina Bolonje u tome da zavrsni ispit obuhvati 30% ocene a da sve ostale poene studenti steknu radom tokom godine cime se manje stresaju . Samo kod nas zavrsni ispit nosi 60% ocene (ako se ne varam)...

Pedja

Tako nesto otprilike ,samo sto kod nas i da se pred ispitne obaveze urade najbolje opet to ne garantuje da smo dobili minimum za prolaz.

hulio_salinas

Kod nas nije tako nikako!
Onih 60 poena koje (mozda) sakupis mozes da bacis u vodu, ako ne znas vise od 60% zavrsnog ispita!!!

lycos

e kad bi bilo kao sto obecavaju..ali,naravno u praxi je sve totalno drugaCIJE

hulio_salinas

Danas su predstavnici pricali sa jednom profesorkom, koja je u potpunosti prihvatila "Bolonju" i koja maximalno razume studente. Necu pominjati ime, jer nemam ni dozvolu za to ni potrebu za tim.
Rekla je vredi boriti se. Moramo sastaviti dobre argumente i moramo biti istrajni. Ona zaista ne moze da veruje da su ostali profesori tako "precutali" reformu. Ona svojim primerom pokazuje drugima i drugacije ne moze. Glupo je sto obim gradiva nije redukovan i sto nema eliminacionih kolokvijum. Kada smo je pitali da li da pokusamo da trazimo jos neki rok, ona je odgovorila: "Svakako! To mozete da izdejstvujete!"

Znaci samo mirno i hladne glave...

zabica

polazemo nade u novog dekana...

hulio_salinas

e ajde da napisemo cetiri osnovna zahteva! skromna, ali preko potrebna:

1. postovanje odluka o skravenju gradiva iz svih predmeta, a shodno dodeljenom fondu casova
2. postovanje odluka o sprovodjenju interaktivnih vidova nastave
3. uvodjenje kolokvijuma oslobadjajuceg karaktera s obzirom da je prethodno zauzet stav da je nepotrebno polaganje istog gradiva 2 ili vise puta
4. ukinuti uslovljavanje polaganja pojedinih ispita drugim ispitima, koji se pohadjaju u istom semestru (primer: biologija i anatomija, matematika i fizika)

e sad... javlja se mali problem kod cetvrtog zahteva, jer niko ziv ne zna da li su predmeti uslovljeni ili ne. Profesor kaze jedno, asistent drugo, studentska organizacija trece i sve u krug. To je problematicno pitanje, jer niko ne zna pravo stanje stvari.

lane

Hulio, potpuno se sla¾em sa tobom!!!
I nije jedini problem samo oko èetvrtog zahteva veæ to ¹to stvarno niko nije dovoljno upuæen, niko ni¹ta taèno ne zna...
Ako je veæ Bolonja uvedena, trebalo je mnogo bolje da se organizuje i mnogo pre da se utvrdi ¹ta ko treba da radi!
Èak mi deluje tvoj treæi zahtev kao najva¾niji, jer ako veæ moramo da dajemo 14/14 ispita, da se bar po¹tuje to sa uvoðenjem kolokvijuma oslobaðajuæeg karaktera...

hulio_salinas

Lane  :cvet
Licno: i meni je treci najbitniji! Ako bismo kojim slucajem izdejstvovali prihvatanje ovih zahteva, vrlo brzo bismo zaboravili ono oko uslova...
Vec sam napisao: zahtevi nisu toliko ZAHTEVNI, ali ZIVOT ZNACE!

totalno si u pravu u vezi sa onim kad kazes da niko ne zna sta radi...  :wink: