Bolonjci su (opet) zadovoljni!!!

Started by hulio_salinas, 17-11-2006, 12:38:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Darker

Pa ¹ta se onda ¾alite? Ako vas mrzi(mislim na te neaktivne) - onda bolje ni ne zaslu¾ujete! Ja sam bio ¾e¹æe pogubljen u prvoj godini, ali da mi je bio forum tada, a da ne pominjem mentore, gde bi mi kraj bio... Kapiram da je ¹ok da sa razrednog stare¹ine koji te vuèe za rukav za svaku sitnicu preæi na samostalni sistem rada i obave¹tavanja, ali zato koristite pogodnosti koje vam se nude...

Bred

@hulio-docice kad im zagusti a i kad vide da od foruma ima vajde :wink:

hulio_salinas

***Brede, svi se nadamo... Bilo bi svima lakse kada bi se koristio monitor, tastatura i mis... Ali jednostavno, ne mozes protiv navika...   :][

***D u pravu si totalno... Ovaj period je prelazak iz bezbriznog roditeljskog doma u samostalan nimalo nezan i lagan zivot... Nekima je jako tesko da se naviknu na novosti... jbga

generalan problem u Srbiji, na svim poljima je INERTNOST i NEZAINTERESOVANOST... i mi tu nista ne mozemo...  :roll:

pipi_duga_carapa

prvo da kazem da ja nisam nikome rekla ;p jer nisam znala kako da prilazim ljudima i samo da im to kazem ;p

Quote from: hulio_salinaszbog ljudi kao sto si ti nista se ne moze ni isterati do kraja!!! sta ti je?
ljudi kao sto sam ja?! a kakav sam ja to covek ;p
pazi - ono sto ja kazem jeste ~ 'ajda da nadjemo neko resenje za ovaj nas 'problem' i onda da kazemo - ok, mi se bunimo i znamo tacno zasto i ka kom cilju se bunimo i evo mislimo da bi nam ovo pomoglo ...
one predloge za olaksavanje koje ste vi naveli ili su kasni za nas (to ne znaci da treba da to ostane tako i za naredne generacije) ili smatram da nisu od velike pomoci ..

Quote from: hulio_salinasako mislis da nije potreban uslov, ti ne moras da koristis privilegiju njegovog postojanja... ti sestro daj 14 ispita, pa ne moras da mislis na uslov!!! a mi obicni smrtnici zelimo taj uslov, koji ce nam popustiti stegu kojom nas stezu 14 ispita...
cekaj - zar ja tebi zaista licim na studenta koji sve zna i kome je sve ovo lako, 'opustencija' i slicno? ? ?  (da li takvih studenata uopste ima?!)
daleko od toga da ja kazem da cu ja dati svih 14 predmeta i opusteno preci u II godinu, samo kazem da se sa uslovom (kao sto Darker kaze) problem odlaze ...
i da nisam rekla da nam ne treba uslov, nego da ne pomaze puno (tu ima razlike!)

Quote from: hulio_salinasako vec ne znas (ne umes) da pomognes, ako ne znas kako i sta da kazes mentorima, ako mislis da nema potrebe za svim ovim, MOLIM TE CUTI! Uzivaj u ovome sto imas i ne sabotiraj akciju. Ne moras zvati mentore ako nemas da prijavis problem... Niko te ne tera...
joooooooooooooooooooooooj ... ti kao da nisi nikada citao moje postove ili kao da ja prvi put pisem na forumu ... nisi mozda primeto da ja JESAM za uvodjenje tog mentorstva! (i jesam se javila svojim mentorima ...) ... ja ne pokusavam nikoga da sabotiram! (o b(B)oze zar mislis da sam toliki debil?!?!?! e meni je super (khm ... odakle uopste i taj zakljucak?) i sad me bas briga za druge (8 ajde ja sada da svima kazem kako je sve strava i super, da ne bi njima verovali? ;p zar si ti tako protumacio onaj moj post?)
nije da ja NEMAM da prijavim problem ... samo ne vidim kakve ce koristi imati moji mentori ako ja njima kazem da je tesko ;p ako ja nemam nista konkretnije da im kazem?

Quote from: hulio_salinasNe kazem ja da je nama teze nego starijim studentima!
nisam ni ja rekla da je bilo kome teze? samo sam rekla da svuda moze da se nadje razlog za zaljenje ;p
mene bas zanima da li ima studenata koji su obnovili prvu god i presli na bolonju ... zanimaju me njihovi utisci, kao nekoga ko je to video sa obe strane (cisto me zanima ...) ...

Quote from: hulio_salinasSmisao novog programa da se studentima olaksa studiranje, a to sigurno nije ovo sto se sada radi! Bila ti ZA ili PROTIV ovo cemo probati da isteramo! Niko ne moze garantovati pozitivno resenje problema, ali mozemo se nadati! U krajnjem slucaju, olaksacemo sledecoj generaciji studije.
da ja sam stiktno PROTIV!!!! zaboga hulio kako si mogao ista drugo da pomislis ;p
sta kao idete sa ili bez moje pomoci ;p nisam vam potrebna ;p (:
p upravo i ja to pricam ... jeste sustina da se olaksa ... ali sta MI predlazemo da nam se KAKO olaksa? ? ? ?
kao idemo bunimo se!! jupi jeji hocemo da isterujemo da se zalimo, ali ni sami nemamo resenje?! a ja licno smatram da bez ponudjenog resenja necemo daleko dogurati ..

ok, gurajmo za buduce brucose - uz vas sam ... isterajmo da se njima ZAISTA skrati ...
ok, pokusajmo da izguramo nesto i za nas - ali kako? (aj' idem u krug ...)

Quote from: hulio_salinasnije najbitnije uvesti uslov!
najbitnije je videti zasto nastava nije reformisana... videti da li moze reformisana nastava da se reformise...
a ja kazem da je nama sada kasno za nove reforme (ili se varam?), koji je drugi ultimatum za NAS? (ok, ovo cemo da pokusamo za buduce ...)

Quote from: Bojana_153samo ih molim da ne sabotiraju ovu 'akciju'!!!
c c c  ... hihihihi to ja, je l'? hvala na obavestenju da sabotiram (8 (:

Quote from: Bojana_153Ljudi, ako nista drugo, bar ce vecina nas biti opustenija kada bismo dobili taj uslov. Postoji MNOGO ljudi koji jedva placaju ove studije, a i mi koji smo na budzetu, ako sada padnemo na SF, nikada necemo moci da se vratimo na budzet! Mnogo je pet puta(minimum) placati skolarinu!
to je neka druga prica ... oko placanja i tih cuda ... to sto i mi na budzetu placamo polaganje ispita ... mislim - uzas ...

Quote from: hulio_salinasZbor (brucosa) cemo obaviti sledeceg ponedeljka, posto ce tada svi biti prisutni
bilo bi dobro da odmah posle organske (dok jos ima ljudi;p) neko izadje (npr ti ako zelis? (: ) uzme mikrofon i kaze sve ovo sta zelimo kako da trebamo da se javimo mentorima i sve ostalo, da se dogovorimo (da zamolimo prof iz neorganske da saceka dok se sve ne degovorimo i dok ne vidimo sta cemo ...) ...
i mislim da bi bilje resenje bilo da od tih 3oje ljudi jedan bude neko od vas dvojice (hulio ili Pedja), a drugo dvoje ljudi neko koga vi ne poznajete ;p posto kontam da se vi dosta druzite na faxu (?), dakle krecete se sa istim ljudim, p da bismo imali 'uvid' u misljenja sto veceg broja studenata, bolje da to budu 3 nezavisna coveka ;p (koji se ne poznaju) ...
moze?

Quote from: mashazaista sam ostala u cudu najvise zbog onoga da ne znas sta bi pitala svog mentora (studenta ili profesora).
ne sta bi ih pitala, nego kako i na sta da im se 'zalim'? i sta imamo od tog zaljenja ?

Quote from: DarkerKapiram da je ¹ok da sa razrednog stare¹ine koji te vuce za rukav za svaku sitnicu preci na samostalni sistem rada i obave¹tavanja, ali zato koristite pogodnosti koje vam se nude...
e p ja mislim da je kod mene problem sto ni razredne staresine nisu bile mnogo preterano aktivne po pitanju pomaganja ;p p nisam navikla da se zalim ;p

Masha

Ja sam samo puksala da objasnim da biste trebalo da koristite ono na sta imate pravo. Jedan profesor koji meni i nije ostao bas u lepom secanju je rekao jednu recenicu koja je zaista tacna,a njen smisao je bio da se mozda i ne bismo borili za neke stvari na koje nemamo pravo po zakonu da znamo da iskoristimo ono na sta po istom imamo pravo. I jos jedna stvar, pipi, ako na nakoj od narednih godina budes u situacji da ti zatreba pomoc mentora i ti tek tada odes kod njega da li mislis da te neko moze shvatiti ozbiljno?

hulio_salinas

Quote from: pipi_duga_carapa
i mislim da bi bilje resenje bilo da od tih 3oje ljudi jedan bude neko od vas dvojice (hulio ili Pedja), a drugo dvoje ljudi neko koga vi ne poznajete ;p posto kontam da se vi dosta druzite na faxu (?), dakle krecete se sa istim ljudim, p da bismo imali 'uvid' u misljenja sto veceg broja studenata, bolje da to budu 3 nezavisna coveka ;p (koji se ne poznaju) ...
moze?

moje misljenje je da budu 2 predstavnika MF i 1 MB... Ipak smo brojniji...
Sto se tice predstavnika: svako ko bude zeleo da bude predstavnik, to ce i reci... posle ce se (verovatno) glasati... Svaka grupa studenata (po poznavanju) neka predlozi nekog coveka, pa cemo se lako dogovoriti...

cekamo ponedeljak...

pereca

OK, ja samo cekam da mi javite na mob tacan termin zbora.
Napominjem da zbog zbora ne smeju da se remete predavanja. Dakle, zbor treba da bude POSLE predavanja.

lycos

u cemu je stvar sa ovim faxom_niko nema dovoljno herca da nesto preduzme ili kaze ne..primer: domaci iz mate na vezbama _nikad nam ne bi pomerila za par dana kasnije da ja nisam rekao.ona samo da rok,svi se gledaju,znaju da ne mogu da stignu,i opet cute! isto je i sa bolonjom,nikome ne odgovara,ali svi se prave ludi,kad ix pitas za misljenje kazu kao "da,da u pravu si" i na tome se zavrsi!  

vreme je za promene,pocevsi upravo od bolonje!!!!

Pedja

Hocemo promene !

Kada je taj izbor predstavnika?

hulio_salinas

u ponedeljak... veroavtno posle fizike.. probacemo sami da se organizujemo... nadam se da cemo uspeti u tome...

pipi_duga_carapa

@ masha - jooooooooj ... ja zaista zelim da komuniciram sa mojim mentorima, zelim da ucestvujem u realizaciji toga ... (; ali nisam sigurna da umem ... znam da ste pricali da mentori dobijaju neka 'uputstva' sta treba da rade, mozemo i mi da dobijemo neka? ;p (:
ehm ... ja za sebe licno mislim (prilicno sigurno tvrdim) da ako ne bih sada pocela da 'komuniciram' kako treba sa mentorima, da im nikada ne bih trazila pomoc ... tj ne bih ih se setila samo kada imam neki veliki problem .. (;

@ hulio - moze 2 MF, 1 MB ... ja sam ovo tri rekla jer ste vi spominjali 3 studenta, p reko da je to neki broj koji se bira svake godine (:
ok ... dogovoricemo se ... (8

@ pereca - ja sam mislila da bude zbor posle organske, jer tu jos koliko-toliko ima ljudi ... a nisam mislila da skratimo predavanje iz neorg., nego da ga posle produzimo na odmor (hm ... kad malo bolje razmislim mislim da se ni studneti ne bi bas slozili sa tom idejom ;p)

hulio_salinas

Danas je odrzan zbor studenata prve godine!

Zamolio sam profesorku Tatjanu Jovanovic da kaze svima da ce se posle Fizike odrzati zbor studenata. Ona je to ispostovala i rekla. Tako da je vecina studenata cula za to. Kada se zavrsilo predavanje fizike, ljudi su poceli da beze i amfiteatra. Stao sam na izlaz i MOLIO ljude da ostanu kako bismo izabrali predstavnike. Odgovori su bili sledeci:
- "Ma zabole me za predstavnike!"
- "Ma je*i se ti sa predstavnicima. Meni to ne treba!"
- "Pali! Mene to ne zanima."
- "Brate, aj nemoj danas, bas sam umorna. Aj neki drugi dan."
- "Ko to kaze da mora danas?! Ja sad idem kuci, a ti me ne mozes zaustaviti!"
.......

Jednostavno nisam mogao da zadrzim toliku nezainteresovanu masu. Dok sam se borio sa inaktivnim zaludjenicima, koleginica Ana (koja je kasnije izabrana za predstavnika) je uzela mikrofon i zamolila sve da ostanu na 5 minuta, da se dogovorimo oko predstavnika. Poslusali su je (neki) i vratili se na svoja mesta. U amfiteatru je ostalo 100-tinak ljudi. To je bilo dovoljno da se isprica ono sto je moralo da se isprica. Posle krace spike, izabrani su predstanici.

Predstavnici su:
MF
Ana Spasojevic
Aleksandar Popovic
MB
Marko Bivolarevic

Posto su svi izleteli po imenovanju predstavnika, nisu uspeli da cuju sta ce predstavnici raditi. Ali nema veze. Zvanicno: imamo 3 predstavnika. Oni ce vrlo brzo na papir staviti sve zamerke i krenuti u borbu. Sta bude neka bude. Toliko od studenata prve godine.

8)

Bojana 153

Ja sam posle danasnjeg dogadjaja ostala sokirana! Zar ljudima nije stalo da cuju nesto sto se tice njih samih, njihovog studiranja...??? Nisam mogla da verujem koliko ima nezainteresovanih studenata! Nasrnuli su na ona vrata, bukvalno su pregazili Hulia. Neke stvari mi nikada nece biti jasne... :`? :`? :`?

jovan

Gospodo, welcome to Kumodraz, najmrtvije more od svih mrtvih mora...

willie the scot

...deja vu...protest kad sam bio brucos 2002-e...ljudi izabrali da odu na predavanja.nas 50 izaslo napolje i dekan ,kad je video koliko nas ima ,samo se nasmejao i vratio unutra.