Fizika - MG pitanja i odgovori

Started by hulio_salinas, 10-02-2007, 06:50:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zabica

ljudi pa ako vam je prvi put da izlazite, zasto ne biste probali?
nista ne gubite (osim mozda malo zivaca  :K )

inace, bice grupe sigurno, samo treba otici na institut videti sta i kako imaju u planu...

Pedja

Ако неко жели одговоре обична питања нека пошаље поруку  O0

Maja D.

Znaèi ako polo¾im ovu fiziku sada biæe 8. èudo...
Sad se stvarno pribojavam i razmi¹ljam ¹ta da radim...

josefina87

Quote from: Maja D. on 28-03-2007, 14:48:32
Znaèi ako polo¾im ovu fiziku sada biæe 8. èudo...
Sad se stvarno pribojavam i razmi¹ljam ¹ta da radim...
Hvala Bogu da nisam jedina! :K Tako me nervira sve ovo..Ima toliko tih formula i cuda,a tako malo vremena! :roll:

caminero

Da li neko zna koja su obicna pitanja(onih 16)dosla u januaru????

Pedja

1. Lorencova sila
2. Idealni gas
3. Jednosmrena struja
4. Toplotno zracenje
.
.
.

U principu nema veze,jel moze bukvalno sve da da ,jer ce biti mnogo grupa  :roll:

zabica

imaju tri grupe, u 9h. u 11:30h i u 14h u amf1!
nadam se da ste svi videli kad ste...

lycos

srecno svima sutra...da polozite,pa da proslavimo !!!

Sole

Ljudi, odgovarajte sto pre, please:
Kod pitanja termodinamike idealnog gasa. Izrazi topl. Kapacitet jel’ dU po dt, to t jel’ vreme ili temperatura? Valjda je u onom izrazu dT kao temp, ali vise ne vidim sta sam pisala.
Koje cete 3 pretpostavke  za Planka da navedete?
Sta cete za VF kod gustine E magnetnog polja, jel’ cete na istu foru kao kod gustine elektricnog?
I moze li neko kome nije tesko da mi kaze ukratko magnetno polje odgovore ili bar gde da pogledam, pitanje je uzas.
Thanks!!! ;-)

da pridodam jos i granicne uslove za kretanje e- u metalu i zadnje pitanje kod zadnjeg pitanja.
Ovaj Sredinger mi pomutio mozak!  :shock

Bojana 153

dT jeste promena temperature.
Za Planka ne znam. Znam samo jednu: Tela emituju ili apsorbuju zracenje samo u celobrojnim umnoscima kvanta energije hv, gde je h- Plankova const. a v frekvencija emitovanog ili apsorbovanog zracenja.
VF kod gustine E magnetnog polja na istu foru kao i elektricnog, s tim sto je umesto e (eta) n (ni) sto je magnetna propustljivost, a umesto E B sto je jacina magn. polja.

Sole

Vukibog

shiky

Drzim fige svima!Sprzite ih sutra! :djavo  :wink:

ares

Odlozio sam nuklearne glave  :nuke:,mislim da su one  druge pogodile cilj,ne znam videcemo,valjalo bi kad ne bih repetirao oruzje ponovo!!! :loptica :run a005

Maja D.

Bilo i ovo èudo, i pro¹lo...
Sad æemo da vidimo...