Statistika u farmaciji

Started by hulio_salinas, 19-02-2007, 08:09:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bojana 153

Ljudi, aj neka neko kaze postoji li laksi nacin za izracunavanje standardne devijacije od onog da racunamo odstupanje svih 69 brojeva od srednje vrednosti? Jel ima to u excelu?

pipi_duga_carapa

izasli rezultati sa prvog domaceg ...
ipak nisam bila u pravu ;p (uh kako cudno) (8 a hoce li mi neko objasniti zasto ili da cekam ponedeljak? (8
mislim, zar ne treba da gledamo Sta se ispituje? ?:

===============

e shvatih ono (8 tj objasnila mi je jedna drugarica ... (8
pogresno sam gledala ;p

ehm ... spojila bih poruke, ali nemam tu opciju gore ... nekad mogu, nekad ne mogu da izmenim por roll

Pedja

Resenje prvog domaceg:
http://pharmacy.bg.ac.yu/predmeti/statistika_u_farmaciji/I_godina/resenja%20zadataka%20za%20domaci%20I%20vezba.doc

Ako neko uradi drugi zna sta mu je ciniti  :wink:

lycos

Jelenaa

SD ima u exelu. Ukucas brojeve, aktiviras ih, tj zaokruzis, onda fx, i nadjes stdev....

Bojana 153

E hvala ti Jelenaaa  :~
Cim uradim domaci kucam ga ovde!

lycos

jel uradio neko ovaj drugi domaci?

Pedja

ajde ljudi postavljajte domaci nista nisam uradio  :help2:

hulio_salinas

Nemojte da ste lenje bube! Probajte sami da uradite domaci. Mnogo ce vam koristiti. To vam je najbolja moguca priprema za kolokviju, koji imamo za dve nedelje. Probajte sto vise da radite samostalno i necete imati problema na ispitu.

Mislite na vreme na lepo vreme!

Nemojte misliti da prosipam parole i profesorkse fore, jer stvarno mi nije to cilj. Cilj mi je da vam probudim aktivnost i cilj mi je da vas nateram da sebi olaksate.

Profesorka je zamislila da nemamo problema sa ovim ispitom. Zato je i osmislila ove domace zadatke. I sama je rekla da od ovog ispita ne treba praviti bespotrebne probleme!

Snoopy

Ko jos ima vremena da radi domaci nedeljom?

kyu_1987

Kako da odredimo kvartilne vrednosti kada nam broj podataka nije deljiv sa 4?

Phenomenon

Ja sam kvartile zaokruzio.
E, zna li ko kako se radi ovo pod b?
Meni je po nekoj logici 94,285%.

cvetulence

Meni je ispalo oko 88.56 %. P levo od z1 iznosi 0.0793 i P levo od z2 iznosi 0.9649. Kada oduzme¹ z2 i z1 dobije¹ 0.8856.... Ja bar mislim da je tako!!!

Pedja

Ajde da barem uporedimo vrednosti,odnosno rezultate...

Ja sam dobio za srednju vrednost 3,368

lycos

ja ne znam kako sam juce izdrzao one vezbe.. cupkao sam u mestu sat vremena..grrr puc