Statistika u farmaciji

Started by hulio_salinas, 19-02-2007, 02:09:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

lycos

tesko da cu i pored organske misliti na to..mada cu pokusati da spremim..

Phenomenon

Imam jedno pitanje, za kolokvijum iz statistike, zna li neko sta cemo imati? Znam da ce biti zadaci, a sto se teorije tice, hoce li biti na zaokruzivanje ili ne. Pokusao sam to da pitam na vezbama, ali mi je asistentkinja rekla da ce to objasniti na kraju vezbe, ali nije.

lane

Koliko sam ih ja razumela, ceo test æe biti na zaokru¾ivanje...
A rekle su i da je na sajtu postavljen test od pro¹le godine da bismo videli kako to otprilike izgleda...

cvetulence

Biæe 12 pitanja, 6 na zaokru¾ivanje, a 6 da se dopuni( zadaci- kratki). I svako pitanje vredi 2 poena. Profesorka je rekla da nema granice izmeðu teorije i zadataka, tako da æe mo¾da u nekom za zaokru¾ivanje biti npr, koja je z- vrednost za P=0.95, lupam... Tako da ukupan test nosi 24, a min za prolaz je 14 p. To æe se posle prevoditi u ocene...

lane

Hvala cvetulence!  :cvet
Ja oèigledno ¹irim dezinformacije... :stid:

pipi_duga_carapa

i ako niste sigurni u tacan odgovor, bolje nemojte da zaokruzujete, jer imaju negetivni poeni (;

lycos

ooo,lepo..jos i negativni..

cvetulence

Nisu to negativni, veæ imaæemo neka pitanja gde su dva odgovora taèna, i ako zaokru¾imo jedan dobiæemo 1p, ako zaokru¾imo oba 2p. Ako zaokru¾imo jedan taèan, a drugi netaèan 0 p. Tako da je bolje da u ono ¹to nismo sigurni ne zaokru¾ujemo!!!

hulio_salinas

Quote from: cvetulence on 14-03-2007, 17:35:24
Nisu to negativni, veæ imaæemo neka pitanja gde su dva odgovora taèna, i ako zaokru¾imo jedan dobiæemo 1p, ako zaokru¾imo oba 2p. Ako zaokru¾imo jedan taèan, a drugi netaèan 0 p. Tako da je bolje da u ono ¹to nismo sigurni ne zaokru¾ujemo!!!

aaaaaaaaa... Pa sto odma' ne kazes?!  :>

Pa dobro. To i nije tako lose. A i deluje mi fer.

Pedja

Quote from: lane on 13-03-2007, 16:52:16
Hvala cvetulence!  :cvet
Ja oèigledno ¹irim dezinformacije... :stid:
:luda

jeca87

Ja pretpostavljam da nece biti onako glomazni zadaci kao za domaci, nego samo delovi tih zadataka... jesam u pravu?

hulio_salinas

Quote from: jeca87 on 15-03-2007, 06:18:59
Ja pretpostavljam da nece biti onako glomazni zadaci kao za domaci, nego samo delovi tih zadataka... jesam u pravu?

Ti pretpostavljas, a ja se NADAM!   :smekerica:  :>

lane

@Peða  :luda

Quote from: hulio_salinas on 15-03-2007, 09:24:00
Quote from: jeca87 on 15-03-2007, 06:18:59

Ti pretpostavljas, a ja se NADAM!   :smekerica:  :>
I ja se nadam!
Zamislite dobijemo zadatak, 70 brojeva koje treba poreðati po velièini bez kompa, a to je samo deliæ zadatka! :K
Nema ¹anse,  ako imamo samo sat i po da radimo, a 12 zadataka, onda moraju da budu kraæi... :roll:

hulio_salinas

Lane, ma nije problem poredjati 70 brojeva po redu!

Problem je naci standardnu devijaciju za tih 70 brojeva!  :face:

lane

hehe
Da, nala¾enje standardne devijacije bi bilo jako zanimljivo!  :116: