X
    Categories: Apoteke

“Apoteka Novi Sad” – Privatni partner ili likvidacija

N. SUBOTIĆ |

Gradonačelnik najavio izgledno rešenje za budući status “Apoteke Novi Sad”. Realno rešenje javno partnerstvo. Farmaceuti zadovoljni

NAGOMILANIM problemima u “Apoteci Novi Sad”, državnoj farmaceutskoj ustanovi, ipak se nazire kraj. Gradonačelnik Miloš Vučević najavio je da je posle nekoliko stručnih sastanaka došlo do spasonosnog ishoda, a to je javno privatno partnerstvo, kojim bi apotekari dobili zadovoljavajućeg partnera da prevaziđu sve nevolje i nastave zajedno da unapređuju poslovanje.

“Apoteka Novi Sad” se, kako je naveo gradonačelnik, kao i mnogobrojne državne apotekarske ustanove u zemlji, našla u teškoj finansijskoj situaciji, jer je odsustvom sistemskog rešenja ostavljeno da se izdržava isključivo od prodaje lekova.
– Državne apoteke su se našle na tržištu, bez mogućnosti da posluju kao privatne apoteke – ističe Vučević. – Upravo zbog toga pokrenuli smo dijalog sa zaposlenima i sa dobavljačima lekova, koji su najveći poverioci, i pokazalo se da imamo dve mogućnosti – likvidaciju ili javno privatno partnerstvo. Da bi se našao partner potrebno je, ipak, strpljenje radnika, jer ceo proces traje najmanje osam meseci.

Novosti

adm
adm:
Related Post