Uvod u farmaciju

Started by M^i^M^a, 04-10-2006, 09:44:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

hulio_salinas

***phenomenon...

ali ne zaboravi da se prof ogradila recima:
"Mozda vam danas to zvuci cudno, ali to je u 19. veku bilo veoma veoma vazno..."

ako uzmemo u obzir tu ogradu, onda recenica moze imati smisla...

pipi_duga_carapa

Quote from: BredInace, bice pismenog branjenja radova.
nama je rekla da cemo usmeno, da ne mozemo seminarski ... ?

Quote from: BredVideh juce naslov nekog predavanja iz Uvoda "ulazak zena u "tvrdjavu ( ?!) farmacije" . mislim, kakvu tvrdjavu, aloooo?
eeeeeeee ... p vidis jedno vreme se smatralo da zene nisu sposobne da se bave farmacijom, p im je bilo zabranjeno da se njome bave ... zato je to bilo probijanje tvrdjave ... hihihi ...

Quote from: BredInace, predavanja su izgleda iskasapljena predavanja iz istorije farmacije sa etikom
to i meni rece jedna devojka kada sam joj opisivala predmet (:

Quote from: Bredmeni se neki podaci koji se prezentuju izgledaju krajnje nebitni, tipa : lilly je otvorio fabriku toga i toga te i te godine" ?!?!?!
to je bitno, jer je ta fabrika kasnije prepasla u farm. industiju (8 u stvari on je otvorio farm. industiju a bio je tehnicar!! (8

Quote from: kyu_1987Jedna od boljih recenica - " Isus je otelotvorenje idealnog apotekara" i u tom trenutku izlazi slika- Isus kako pravi lekove
Sta reci ..........
meni je slika bila 'vrh'! ja sam se zaprepastila kada sam ono videla (: Isus kako drzi rucnu vagu ?!

meni je mnogo dobra bila i Chinjenica kako su farmaceuti zasluzni izmedju ostalog za razvoj farm. industije! kako je to cudno??

p.s. da li neko zna sta je na kraju bilo sa onim testom? ona nam je samo rekla da je 90% proslo i to je to ... hoce li nam se to racunati? sta je ko dobio? hocemo li mi to saznati?

hulio_salinas

***pipi, verovatno ce se racunati... necemo jos saznati koliko je ko osvojio bodova, ali mislim da ce uci negde u onih 100 bodova, koliko nosi svaki predmet...

od svih profesora, prof Parojcic najvise primenjuje novi (Bolonjski) program: i mi ucestvujemo, proverava da li smo tu i test... 100% test ulazi sa nekim bodovima... ali mislim da nije to jedini test... bice ih jos...

Phenomenon

@ hulio

U pravu si, ali...

hulio_salinas

***phenomen...

ali? ne znam da li ima jos sta da se doda?

***kolege, je li iko dosao do predavanja... ko je bese pominjao da moze da ih se "domogne"?

pipi_duga_carapa

Quote from: hulio_salinasnecemo jos saznati koliko je ko osvojio bodova, ali mislim da ce uci negde u onih 100 bodova
p kontam i ja da ce nam verovatno ucji ... ali je mogla nekako da nam kaze te bodove (: ne znam kako, ali nekako ;p

Quote from: hulio_salinas100% test ulazi sa nekim bodovima... ali mislim da nije to jedini test... bice ih jos...
i ja pp da ce ih biti jos ... i neka ih bude ... mozda to bude u onih 2-6 poena sa predavanja ... a mozda i u onih 10 koji nisu imenovani (bar ja ne znam za sta su ... rekla je da cemo imati 2-6 na predavanjima, 28-44 na vezbama i 10 fali;p)

Bred

svejedno, imate pravo da znate na koliko poena iz testa mozete da racunate ako se test vec racuna u poenima

hulio_salinas

ma to su samo nase pretpostavke ***Bred... nije nam rekla da to nosi bodove... samo smo pretpostavili...

btw, danas smo imali jos jedan test...

prof Parojcic je rekla da ona ne gleda ko je koliko osvojio poena na testi, vec je cilj testa samo da nama pomogne za pripremanje kolokvijuma, koji je sledeceg utorka!!!

pereca

OK, verovatno ti testovi sluze kao smernica za spremanje kolokvijuma. Da ne bi bilo velikih iznenadjenja i mnogo sitnih ocena  :wink:

pipi_duga_carapa

a ja sam posle testa pitala onu asistentkinju kako da znamo koliko smo poena osvojili i ona je rekla da je prof trebala da nam sutradan kaze/istakne tacne odgovore, p u fazonu da sami izracunamo ... i pitala ju je da nam sutra kaze - tako da ce nam valjda sutra reci odgovore ...
i racunaju nam se ovi testovi ... nose 6-10 poena ukupno ... (8

hulio_salinas

danas me je ubila jedna informacija:

"Posle kolokvijuma ne brise nam se gradivo za ispit!"
"Kolokvijum samo sluzi da se bolje spremimo za ispit!!!"

mislio sam da je novi sistem nastave olaksan... ajde za ovaj predmet je ok... slusamo ga veoma kratko...

a sta se desava sa semestralnim predmetima... ima li nade da ce nam neko nekad skratiti gradivo posle kolokvijuma?

Bred

Bzvz. Ako ovako bude i na ostalim predmetima, da vam se kolokvijumi ne racunaju ni u sta-nista od Bolonje ni od reformi.

hulio_salinas

o tome vam pricam (citaj: zalim se) ***Bred

asistenti na vezbam iz biologije su nam takodje rekli da se celo gradivo odgovara na ispitu... imamo prakticni kolokvijum, koji nam daje kartu za odlazak na ispit...

plasim se da ova generacija zamorcica samo opipava puls Bolonje...

Bred

pa izgleda da ce biti tako hulio :roll:

hulio_salinas

:][ :][ :][

ok... sta sada da se radi... nema nazad... moralo je i to nekad da se desi...

:roll: :roll: :roll:

P.S. Ali sto bas nama???