Organska hemija I

Started by hulio_salinas, 04-10-2006, 15:38:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

lycos

da da..to bi bilo tesno

jeca87

zabica

evo ja sam saznala za konsultacije: danas u 16, sutra u 12:45, u cetvrtak ponovo cini mi se u 16!

marer_86

recite mi jesu li vam davali te kolkvijume iz org da nosite sa sobom
voleo bih da to malo pogledam ako je moguce??? ako neko ima nek mi se javi na pm!

lycos

ljudi ako je davala zadatke na konsultacijama-jel bi neko bio dobar da ix okaci ovde?? :K

whatever

Preporucujem svima da odu na konsultacije bar u nekom terminu, rade se zadaci i objasnjavala nam je danas Sn1/Sn2 problematiku. Takodje je spomenula da ce najverovatnije dati na II kolokvijumu nesto sto ona zove jocker pitanje iz oblasti I kolokvijuma koje moze da donese 5 poena (naravno, koji se nadodaju na poene sa prvog). Ovo pitanje nije obavezno! U svakom slucaju, mislim da je to maksimalno korektno sa njene strane, pa ko ima vremena da se malo priseti onoga, mogao bi svoju ocenu da uveca, ne bas zanemarljivo. Pozdravljam, nema nista da se izgubi  :)

Druga stvar je da nas je zamolila da se i u svoje i u njeno ime pozalimo prodekanu za nastavu (kada isti bude izabran) na uslove pod kojima su danas morale da se drze konsultacije (sto je vec poslovican problem, a ne izolovan incident  :roll: ). Naime, rekla nam je da su amfiteatri (koji su po svoj logici najprikladnije mesto za odrzavanje konsultacija ovih razmera) bili zauzeti zato sto su tamo neki asistenti drzali vezbe. I ona ucionica prekoputa skriptarnice je bila zauzeta. Elem, posle stampeda na ulasku, nas 40 se zguralo u 108 (labaratorija za Organsku) gde je 50% ljudi stajalo i skakutalo ne bi li videlo sta je na tabli. Ipak je bilo korisno, ali eto, ja samo prenosim sta je rekla, cisto da svi budu informisani  :)

lycos

danas sam bio na konsultacijama-sve je zaista odlicno objasnila

jeca87

Quote from: lycos on 16-01-2007, 12:28:35
danas sam bio na konsultacijama-sve je zaista odlicno objasnila

Da, sa puno korisnih poredjenja...

:plez  :plez  :plez  :plez

zabica

obratiti paznju  na sn1/sn2, a ovo ostalo?! :hm

hulio_salinas

e stvarno...

ajde vi koji ste bili na konsultacijama - pomozite... reci na sta treba baciti akcenat...    :)

Phenomenon

Danas sam bio, nije stigla sve da nam kaze, ali najzastupljenije su Sn1 i Sn2 reakcije (sta se dobija pod kojim uslovima, koja jedinjenja reaguju Sn1, a koja Sn2 mehanizmom i sl.)

Koliko sam razumeo dace nam neko komplikovano jedinjenje, pa da mu odredimo funkcionalne grupe.
Rekla je da obratimo paznju na kiselost fenola, Vilijamsonovu reakciju kod etara, Grinjarov reagens.

mushu

Poredjenje brzine reagovanja jedinjenja u sn1 r-ji, karbokatjoni i njihove rezonantne strukture, formilovanje fenola, kolbeova sinteza, r-ja sa fenildiazonijum solima...r-je otvaranja prstena, mehanizam sn2 kod j-njenja kao sto su xlormetan, EtOH, MeOH, benzilhlorid...

Takodje je rekla i za dzoker pitanje iz prethodnog gradiva, najverovatnije iz aromaticnih koje nosi 5poena, a moze da uveca ocenu sa prvog ali ne utice na drugi kolokvijum, tj ne mora da se radi, ali mislim da je to pomenula i na kraju predavanja

================

Mislim da je za to komplikovano jedinjenje rekla da nas ceka na zavrsnom, ali nisam sigurna.

hulio_salinas: "Spojio sam poruke."

hulio_salinas

Hvala, Mushu...

da... sto se tice "komplikovanog jedinjenja" - dolazi na zavrsnom ispitu...

whatever

Da li neko zna kada je kolokvijum u subotu?

hulio_salinas

Ja mislim da je u 14 sati...