Statistika u farmaciji

Started by hulio_salinas, 19-02-2007, 08:09:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bojana 153

Ma nisam ni ja sigurna, ne kapiram bas najbolje tu podelu. Znam da sam imala bas neko dobro objasnjenje zasto mislim da je skala odnosa, ali sad sam zaboravila. Nema veze videcemo sutra.. thanks

kyu_1987

Da li ste sigurni da kod decimalnih brojeva ne vazi pravilo da treba da je  prvi broj deljiv sa sirinom?

Bojana 153

Prilicno sam sigurna. Neko mi rece da je neki lik isao do instituta da pita i da su mu oni tako rekli...  :)

Pedja

Ako je tako onda ok,jer sam ja kretao od 2 pa onda nesro od 1,6 ali verovatno to nije tacno  :hmm

Kada bi ovako moglo za svaki predmet  :K

:OFF Pa da mi neko objasni organsku tj da svi imamo posebne tastature za organsku  :luda

lane

Bojana, i ja sam uradila isto kao ti...
©to se tièe doze vitamina C, prilièno sam sigurna da je skala odnosa.
Na slajdovima pi¹e za skalu odnosa da su podaci ureðeni u kategorije po odreðenom redosledu, pri èemu rastojanje izmeðu kategorija ima odreðeno znaèenje i da uvek postoji apsolutna nula sa odreðenim znaèenjem. Ovde je ba¹ tako. 0 grama vitamina C je apsolutna nula sa odreðenim znaèenjem (znaèi da uop¹te nema vitamina C), a rastojanje izmeðu npr. 0g, 1g, 2g... je taèno odreðeno.
To je kao onaj dat primer na slajdovima sa uèinkom radnika...
Ne znam koliko je razumljiva ova poruka...

Pedja

Kako da nacrtam histogram  :help2:

whatever

Ja cu morati da se ne slozim, mada to ne znaci da sam u pravu. U primeru koji je dat na predavanjima (govorim o .doc predavanjima), dakle onaj sa bilirubinom, najmanja vrednost je 4,1, a u primeru sirina klasnog intervala jednaka 8, i tu krece da racuna intervale od 4,0. Tako da mislim da ovde treba da se krene od 2,0 ali je veoma moguce da ste vi u pravu.

Za vit C mislim da je skala odnosa, i cini mi se da je IQ ipak intervalna skala, zbog suptilne napomene ostavljene u komentaru poslednja dva slajda u prezentaciji - stoji: - IQ: can’t have an absence of IQ. sto mene upucuje na to, ali opet, vrlo je verovatno da je vecina pametnija  :>

lane

Whatever, pogledala taj primer sa bilirubinom i to me je uverilo da ipak treba da se poène sa 2,0.
A sad si me zbunio za IQ...

E, ako se poène sa 2,0 onda nije dovoljno 8 KI, veæ 9KI... :hmm

spojila sam poruke

cvetulence

Profesorka je rekla da se kreæe od 2.3, kao nije potrebno ba¹ uvek primenjivati ono pravilo za deljivost, jer ovde su u pitanju decimalni brojevi.

lane

Cvetulence, tako je onda sve logiènije...  :cvet

Pedja

jeca87

E jbg, Pedja, tek sam sad videla tvoju poruku...

pipi_duga_carapa

hm ... meni ovde nista nije jasno ... mislim, te koristimo pravilo, te ne koristimo ... necu tako da se igram ): ...

jesam li ja def jedina koja misli da u ovom 1. primeru IQ treba da bude nominalna skala? (:

i da, je l' dobijamo poJene ako nam nije bas sve tacno?

lane

Pipi, postoje pravila, ali to ne mora da znaèi da je samo jedno re¹enje taèno...
Npr. za onaj drugi zadatak moglo je da se poène od 2,0 i da KI bude 9, a moglo je i od 2,3 i da KI bude 8.
Od toga ti izabere¹ ono re¹enje za koje smatra¹ da je najpogodnije...

Za IQ ja smatram da je ordinalna ranking, dok su neki stavili da je intervalna...
Nisam jo¹ èula da je neko stavio nominalna... Ne znam...

Za poene, mislim da bi trebalo da dobijemo neke iako nam nije ba¹ sve taèno... (Ali sigurno ne maksimum.)
Prvo, dobili smo neki plusiæ ¹to smo uop¹te i predali domaæi.
Verovatno neæe¹ dobiti te poene ako ti ba¹ ni¹ta nije taèno...

pipi_duga_carapa

Quote from: lane on 27-02-2007, 08:36:14
Pipi, postoje pravila, ali to ne mora da znaèi da je samo jedno re¹enje taèno...
Npr. za onaj drugi zadatak moglo je da se poène od 2,0 i da KI bude 9, a moglo je i od 2,3 i da KI bude 8.
Od toga ti izabere¹ ono re¹enje za koje smatra¹ da je najpogodnije...

Za IQ ja smatram da je ordinalna ranking, dok su neki stavili da je intervalna...
Nisam jo¹ èula da je neko stavio nominalna... Ne znam...

Za poene, mislim da bi trebalo da dobijemo neke iako nam nije ba¹ sve taèno... (Ali sigurno ne maksimum.)
Prvo, dobili smo neki plusiæ ¹to smo uop¹te i predali domaæi.
Verovatno neæe¹ dobiti te poene ako ti ba¹ ni¹ta nije taèno...
shock nisam znala da moze biti vise resenja (:

mislim da sam samo ja tvrdila da je nominalna ... (zato sto za to sto se ispituje IQ nema nikakvog uticaja?) ... kad ce da izbace resenja ... ja malo, malo, p proverim, kad ono nista (8

nisam ni mislila da daju maximum, ako nije tacno ;p mislim, cemu to? nego pitam, posto je mali br. poena po domacem kako ce/da li ce skidati ... m ako nista nisam uradila sta ima ista da mi daju (8
poz