Statistika u farmaciji

Started by hulio_salinas, 19-02-2007, 02:09:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Sole

ja prvo prelazim sve vezbe, pa onda malo procitam teoriju, mada me ona uvek najvise koci.
kod one zadnje vezbe sa intervalom pouzdanosti jel' bi trebalo da znamo one formule za mi, jel' se to podrazumeva posto smo ih imali na 1.delu ispita ili cemo ih dobiti, sta mislite? ;-)

kyu_1987

u koliko sati je sutra ispit

lycos

svaka grupa ima svoj termin.valjda..

lane

Quote from: kyu_1987 on 15-04-2007, 07:03:23
u koliko sati je sutra ispit
Знам сигурно да друга и трећа група имају у 16.45.
Прва је пре тога, чини ми се у 14...

Sole

ova vezba VIa, ispravljena je samo do pola, opet im se ne poklapaju suma R1 i N1, a onda ih dobro napisu u formuli za U!
strasno!
a ima i grescica u ovim primerima testova!
kod onog 6.zadatka, zar ne bi trebalo pisati t, a ne z kao sto je tamo, s obzirom na to da je broj podataka manji od 30? ;-(

=====================

kod testiranja koef. korelacije kod neparametarske korelacije u vezbi pise fi=N, a onda u predavanju kaze da je za 4<N<30 ro se uporedjuje sa ro, alfa,N-1, a za N>30 sa z koje je =ro*koren iz N-1.
sta je tacno, aman vise!?
;-)

Pedja

Соле има доста грешака...

тамо где ти је р1 и р2 увек узимај већи р јер требаш да добијеш мању вредност У.

Код интервалних вредности треба да се употреби т таблица а не З као што пише,бар ја тако мислим
за н<30 употребљаваш т а за н>30 з скор

јел ти мало јасније  :hm 
:wave:

Sole

ma toliko ima gresaka da je to strasno, tamana naucim jedno, a ono ispadne nesto drugo, pa trece i tako!
hvala ti Pedja na objasnjenjima!  :wave:
samo i dalje ne znam kod neparametarske korelacije sta da racunam kao fi!!!
jasno mi je i ovo sto si rekao za t i z.
ako kod Man-Whitney testa imam isti broj podataka sta bi trebalo da uzmem za sumu R1 s obzirom da nemam nijednu grupu u visku?  :roll:

jeca87

Ljudi, kako ste uradili?

Loptica

Ja bi trebalo da prodjem sa minimalnih 12 poena !:) Ako mi sve priznaju naravno,posto se njima nikad ne zna na cemu mogu da skinu poene,a meni ako skinu samo 1 poen,pala sam... Kad su rezultati?

shiky

lycos

ja takodje,sa minimalnix 12. isto kao 'loptica'.. a kad prodjem-zurka zurka !!!

Pedja

Решења другог дела испита

http://www.pharmacy.bg.ac.yu/predmeti/statistika_u_farmaciji/I_godina-smer_MF/Drugi%20deo%20ispita-2007-resenja.doc

п.с. Пролазим,није ми 1 тачан теоријски,евентуално 2  :V

lycos

bravo pedja!!
-dobra ti je slicica!

Sole

jupi!!!  :igra:
nije mi tacan 1, eventualno ako mi ne priznaju jos 1! ali, cekam rezultate da ne pricam previse!
superiska!!! :V

Phenomenon

Nisu mi tacna 3 teorijska, i najverovatnije 1 zadatak.
Negde sam na granici...