Konacni spiskovi mentora za brucose!!

Started by Bred, 11-10-2006, 07:03:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nasty girl

pa u principu mislim da je obavezno...

ako znate ko je Brankovic Suzana iz prve godine, neka je neko uputi ne mene... :a

hulio_salinas

danas je prof Gordana Popovic pomenula mentorstvo i veoma se iznenadila kada je cula da mi (brucosi) jos nismo dobili spiskove...
P.S. Uz smeh je dodala da ne zna ni koje su uloge mentora??? =

***kolege, sta se desava sa tim... ima li zvanicnih spiskova? kako ce se odvijati sam proces povezivanja (mentor-brucos)?

pipi_duga_carapa

Quote from: nasty_girlDa li je mentor neophodan/obavezan?
c c c ... ljudi nam nude pomoc ... a mi da tako reagujemo?

Quote from: nasty_girlako znate ko je Brankovic Suzana iz prve godine, neka je neko uputi ne mene...
znam ja znam ja (: to je moja drugarica, paradon poznanica iz odeljenja iz ss (8 ali ne znam kako da je uputim na tebe ;p jer ona nema net (8 tj nije iz bg-a (8
mislim dovela bih ja nju do tebe, ali te ni ja ne znam (: (eto taman i nacina da se mi upoznamo (: )
ako zelis vec da se nadjes sa svojim brucosem reci kada i gde i ja cu je dovesti (8

Quote from: hulio_salinasP.S. Uz smeh je dodala da ne zna ni koje su uloge mentora??? =
i asistentkinja na vezbama je imala istu reakciju (8

p.s. a ko je Gospaviæ Milica? koja je godina? (:

Bred

Pa to je zamerka onda studenskim organizacijama sto nisu dovoljno obavestile profesore koje su im konkretne uloge i zadaci a verujem da su i profesori trebali sami da se informisu. Imajte strpljenja, za sve je ovo novina.

stef

Studentskim organizacijama? A sta su nasi profesori semi-retardirani? Nemaju internet? A i koliko znam, napravili smo im spisak sta treba profesor mentor da radi.Kakav nam je raspad faks, kada je doslo do toga da ja pricam profanima sta treba da rade! :shock

Bred

Pa stef vidis da ne znaju :wink: i to se pitaju SVI od asistenata do profesora.

hulio_salinas

danas je prof Gordana Popovic rekla da u cetvrtak izlaze konacni spiskovi oglasnu tablu... kakva je dalja procedura?

ajde ljudi iz studentske organizacije... objasnite malo ovu zavrzlamu...

H5N1

Stef i ostali,ja nisam dobila nikakva uputstva ali da se prva pohvalim da sam upoznala jednu od moje tri sticenice. Zahvaljujuci forumu, naravno

stef

Znam da smo nesto pisali prosle nedelje,ali posto nisam bas nesto angazovan oko toga,ne znam kada ce to stici.Svaka cast ja nisam jos imao priliku da upoznam nekog frenkija.

pereca

Uputstva profesorima o mentorstvu treba da da prodekan za nastavu i o tome treba da se prica na sednici Naucno nastavnog veca.
Studenti su svoje odradili.
Profesor mentor je obavezan, dok je student mentor neobavezan.
Ukoliko neko nije zadovoljan svojim studentom mentorom - moze da ga menja. Ili da ga otpusti  :K

Nasi profesori dosta putuju po svetu i mnogi drze predavanja po inostranstvu, pa bi trebali da imaju barem neku sliku o mentorstvu posto je to uobicajen slucaj van granica nase zemlje.
Ali ipak ce dobiti smernice.

H5N1

A ako neko nije zadovoljan profesorom mentorom?

Adonis_Vernalis

Quote from: pereca on 17-10-2006, 21:40:32
Nasi profesori dosta putuju po svetu i mnogi drze predavanja po inostranstvu, pa bi trebali da imaju barem neku sliku o mentorstvu posto je to uobicajen slucaj van granica nase zemlje.
Ali ipak ce dobiti smernice.

Samo sam cekao da ovo neko napise, pa da se opet ukljucim u diskusiju... Mentorstvo je izuzetno vazan, ne samo uobicajen "slucaj" van granica nase zemlje. Vrlo dobro znam sta mentori (opet koristimo pogresan izraz; pravilno je: tutori) treba da rade. Medjutim, iako imam sliku o tome sta tutori rade u Velikoj Britaniji, ili Americi, ja zaista pojma nemam sta treba da radim sa svojim sticenicima.

Mozda sam retard, ali mi nece biti svejedno ako se "upletem" u zivot svojih studenata, a ne znam sta od njih treba da dobijem, ili sta iz njih da cedim i iscedim, i kako je to uopste zamisljeno. Znate, u Skotskoj npr. postoje citave sluzbe na fakultetima koje prate i tutore, i studente. Cilj svega toga u Skotskoj je da studentima olaksa adaptaciju na novu sredinu, da spreci odustajanje od studiranja, da kompenzuje uticaj socijalnih razlika... itd, a ne samo da studente spreci da preskacu kolokvijume... Prosvrljajte malo po starim (zamrlim) temama na ovom forumu... postoje i bolesti sa kojima studenti moraju da se bore, neko od studenata ima problem sa policijom, neko sa drogom ili alkoholom, onaj se ludacki zaljubi, pa ne zna za sebe, neko napravi dete, nekom naprave dete...

Tutorstvo je suvise ozbiljna stvar da bi se tu moglo nesto improvizovati. Svi tutori moraju da imaju identicne ciljeve, identicnu strategiju, identicnu taktiku... sve mora da bude vrlo ozbiljno i promisljeno. Tu nema mesta eksperimentisanju. Tutori treba da postanu vazne osobe u vasim zivotima. Zajedno sa njima morate da delite odgovornost za svoj uspeh na studijama i kasnije, u karijeri koju tek treba da otpocnete.

Zato cekam smernice, jer su mi potrebne.

I svoje sticenike...

stef

Drago mi je da si to shvatio ozbiljno! Skinuo sam na neta, a dostavice vam prodekan za nastavu, neke smernice, vise savete, kako treba da profesor mentor da se ophdi prema studentima, dokle sme da ide, kako da pristupi odredenim problemima. Sve to postoji na internetu, i za profesore, i za studente, pa vas sve pozivam da malo istrazujete (google).Srecno.

Adonis_Vernalis

Stef, bio bih ti zahvalan da, ako si vec to pronasao na Netu, postavis link i skratis mi muke... Nastava je pocela i nemam bas previse vremena za lagodno surfovanje...

A da sam ozbiljno shvatio, jesam. Zato i kukam, jer necu da improvizujem.

Alnus Glutinosa

@stef
i ja sam htela da ti kazem, da se ne pravis pametan   :> , nego da postavis te linkove ovde!  :/